''Van Persie mutsuz''

''Van Persie mutsuz''

İskoçya’da bir dönem Rangers forması giyen ve Fenerbahçe’ye 2001’de rakip olan Arthur Numan, Celtic’in şansını değerlendirdi.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira ve Robin Van Persie arasında yaşanan polemiğin avantaj olduğunu belirten Numan, “Celtic için en iyi fırsat. Sorun yaşayan bir Van Persie var. Böyle bir Fenerbahçe ile karşılaşmak için zamanlama güzel” dedi.

Van Persie’nin yedek kalmayı sorun ettiğini kaydeden eski Hollandalı futbolcu, “Bazı oyuncular yedek kalmayı sorun etmez. Ama bahsettiğimiz futbolcu Van Persie. Yedek kaldığı için mutsuz. Çünkü Van Persie Türkiye’de bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyor. Halen çok iyi olduğunu ispatlamak istiyor” diye konuştu.

F.Bahçe beklentisi

İskoçya’da Avrupa Ligi gruplarındaki ikinci maçına çıkacak Fenerbahçe’ye büyük bir ilgi olduğu belirtildi. İskoç basınında yer alan haberlerde, Celtic taraftarlarının, sarı-lacivertli rakiplerini beklediği yazıldı.

Başta Robin Van Persie olmak üzere Luis Nani ve Diego Ribas gibi yıldız isimlerin Glasgow’da heyecan yarattığı aktarıldı. Hatta Celtic taraftarlarının 3. torbadan Fenerbahçe’nin gelmesini futbol adına güzel bir şans olduğunu dile getirdikleri ifade edildi. Öte yandan karşılaşma için İngiltere’den de bazı taraftarların gelmek istediği kaydedildi. Robin Van Persie ve Nani gibi eski Premier Lig oyuncularının ilgiyi artırdığı vurgulandı.

‘Kazanmaya geliyorlar’

Celtic’in sağ kanat oyuncusu James Forrest, Fenerbahçe’den çekindiklerini söyledi. İskoç basınına konuşan Forrest, “Molde maçını bir kenara bırakacaklar ve bizi yenmek isteyecekler” dedi. Sarı-lacivertlilerin çok iyi bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan 24 yaşındaki yıldız, “Nani ve Van Persie gibi yıldızları zaten biliyoruz. Eminim, kadroda daha da iyileri vardır” yorumunu yaptı.

İskoçya yolcusu

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda İskoçya’nın Celtic takımıyla 1 Ekim Perşembe günü deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, Beşiktaş derbisinde görev alan  futbolcuların aktif dinlenmeye yönelik çalışmalar yaptıkları bildirildi.

Diğer oyuncuların ise ısınma hareketleri, top kapma ve pas çalışması gerçekleştirdiği, idmanın dar alanda yapılan çift kale maçla tamamlandığı kaydedildi. Josef de Souza ve Lazar Markovic’in tedavi ve çalışmalarına takımdan  ayrı özel program dahilinde devam ettiği ifade edildi. Fenerbahçe, Celtic maçının hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve öğleden sonra İskoçya’ya gidecek.

İstikrar sıkıntısı

Fenerbahçe, savunmada istikrarı bir türlü yakalayamadı. Şu ana dek 11 resmi karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertli takım, hem savunma kurgusu konusunda hem de yediği gol bakımından istikrarlı bir görüntü vermedi. Pereira, 11 resmi maçta farklı savunma oyuncularını ilk 11’de sahaya sürdü. Portekizli hoca, bu karşılaşmalara başlarken 10 farklı oyuncuyu defansta denedi. Pereira, 11 karşılaşmada da savunmada farklı isimlere görev verdi.

Derbi faturası

Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçın ardından PFDK’ya sevk edilenler belli oldu. Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu maçın ardından verdiği demeçler nedeniyle, Beşiktaş ise çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.
Ayrıca derbide görev yapan Saha Komiseri Nezir Aydın da, sosyal medya hesabında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

1 gol attı

Süper Lig’de geçtiğimiz sezon gol kralı olan Fernandao, yeni takımı Fenerbahçe’de beklentilerin uzağında kaldı. Avrupa’da 3 maçta 2 kez ağları havalandıran Brezilyalı oyuncu, ligde ise 6 karşılaşmada sadece 1 gol attı.