Denizli'den dev maç öncesi çarpıcı açıklamalar

Denizli'den dev maç öncesi çarpıcı açıklamalar

Mustafa Denizli, Lazio maçı için gazetecilerin karşısına çıktı...

Galatasaray’ın her zaman büyük başarılar peşinde koştuğunu dile getiren Mustafa Denizli, başarı anahtarının kazanmak olduğunu belirtti, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Yaşamayan camia, futbolcu, takım yoktur. Ama biz bir bütünüz. Hedefimizden asla vazgeçmeyiz” dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio maçı için gazetecilerin karşısına çıktı, ancak maçtan daha çok takımın bugünkü durumuyla ilgili sorulara yanıt verdi.
 
Avrupa kulvarında bundan sonra karşılarında kolay bir takım olmayacağını dile getiren Denizli, “2000’den sonra bir kupa daha gelmedi? Bu sene hedefinizi nerede görüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
 
“Hedefleri hep büyük olan bir camia. Bende böyle bir insan olarak bu camiada başladım. Bu hedeflerin gerisine düşmek mümkün değil. Galatasaray tüm hedefi var olduğu tüm yarışta liderliktir. Zor dönemden geçiyoruz. Yaşamayan camia, futbolcu, takım yoktur. Biz bir bütünüz. Hedefimizden asla vazgeçmeyiz.”

Lazio maçının  anahtarının kazanmak olduğunu ifade eden Denizli, “Öncelikle bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Tabi ki iki ayaklı olduğunu unutmuyoruz. Bunları gerçekleştirmek için mücadele ve sabra ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
İstifa ve yeni hoca söylentileri hakkında da yorum yapan Mustafa Hoca, “Bu camiada bu göreve başladığım günden beri hiç öyle bir endişem olmadı. Benim de her teknik adam gibi başarılı ve başarısız dönemlerim olmuştur. Ben sadece işimi yaparım. Az hata yapmaya çalışırım. Koşullar bazen müdahalelerinizi işlemsiz kılabilir. Bazen yaşadıklarımız bundan ibarettir. Burası Galatasaray’dır” ifadesini kullandı.
 
‘Atlatacağız’
Tecrübeli çalıştırıcı, “Sihirli dokunuş ne zaman, nasıl olacak?” sorusunu şöyle cevapladı:
“Camiaya geleli 33 yıl oldu. 33 yılda Galatasaray’da neler yaşandığını siz de bilirsiniz. Bizim yaşadıklarımızın tarifi yoktur. Galatasaray için her şeyimizi ortaya koyuyoruz. Bazen her düşündüğünüzü gerçekleştiremeyebilirsiniz. Dönemsel sıkıntılar yaşanır, bunlar atlatılır. Yaşadık, atlattık. Yine atlatacağız.”
 
Buraksız da şampiyon oldum!
Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan, Burak Yılmaz’ın yokluğunun performansını etkilemeyeceğini söyledi, “Burak yokken de burada şampiyon oldum, başarılı oldum. O varken de” ifadesini kullandı
 
Mustafa Denizli ile birlikte basın toplantısına katılan Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan, Lazio maçının bir çıkış olabileceğini söyledi.
 
Tecrübeli oyuncu, “Gerçekçi olmak lazım. Ligde istediğimiz seviyede değiliz, istediğimiz sırada değiliz. Ama böyle maçlar oyuncular ve takım için şanstır. Karşılaşmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.
 
Selçuk, “Burak’ın ayrılışı seni nasıl etkiledi?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:
 
“Burak benim arkadaştan önce kardeşim. Bu kendi tercihi... Gitmek istedi. Umarım orada çok başarılı olur. Bize çok katkısı oldu. Burak yokken de burada şampiyon oldum, başarılı oldum. O varken de... Yaşımızda 30’u geçti. Sahadaki performansımı etkileyecek bir şey olamaz. Olumsuz yönde hiç bir sıkıntı olmayacak.”
 
Sneijder ile yaşadığı frikik olayını da, “Yaşandı ve bitti” diyerek olayı kapattı.

Sakatlar düşündürüyor
Lazio bu sene sakatlıklardan başını alamadı. Tam 22 oyuncusu sezon içinde sakatlanan Roma ekibinde bu oyuncuların bir kısmı geri dönerken, bir bölümü ise henüz iyileşemedi.
Stefan de Vrij, Dusan Basta, Santiago Gentiletti ve Braafheid gibi isimler sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı. Radu ve Bisevac ise sakatlıktan geri dönmesine rağmen kadroya dahil edildi. Ancak bu oyuncuların maç eksiği nedeniyle ilk 11’de yer alıp alamayacakları soru işareti yarattı.
Öte yandan Lazio’nun son dönemdeki en formda isimlerinden bir tanesi olan Keita Balde’nin kart cezalısı olması büyük bir eksiklik olarak gösteriliyor.
 
Umut Bulut kararsızlığı
Galatasaray, Lazio maçının hazırlıklarını dün 15 dakikası basına açık antrenmanla tamamladı ve kampa girdi. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde taktik bir çalışma gerçekleştiren Cim-Bom’da Hamit Altıntop da takımla beraber çalıştı. Denizli’nin kadro konusunda kararını henüz vermediği belirtildi. Tecrübeli hocanın, forvette Umut’la maça başlayıp başlamama konusundaki çekincesi sürüyor.
 
Sabri oynarsa 300 bin alacak
Cim-Bom ile yaptığı sözleşmesinden fedakârlık yapan ve otomatik uzatma maddesini uygulamayan Sabri Sarıoğlu, bugün Lazio karşısında oynarsa bu sezon 30. maçına çıkmış olacak ve 300 bin lira ekstra prime hak kazanacak. Sarı-kırmızılıların başarılı ismi, bu sezon 4 milyon 800 bin lira garanti ve maç başı 45 bin liraya anlaşmış, 15 maçın sonrasında 300, 30 karşılaşma sonrasında da yine 300 bin lira prime hak kazanacağı açıklanmıştı.
 
İtalyanlara 53 yıldır yenilmedi
Galatasaray, İstanbul’da İtalyan takımlarına galibiyet şansı vermiyor. Sarı-kırmızılılar, İtalyan takımlarına karşı sahasında oynadığı son 10 maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik alırken hiç yenilmedi. Cim-Bom, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına karşı sahasında sadece 1962-63 sezonunda AC Milan karşısında 3-1 kaybetmişti.
 
‘Galatasaray’ı hafife almayın’
Galatasaray’da bir dönem teknik direktörlük yapan Cesare Prandelli, Lazio ile oynayacakları maçı değerlendirdi, İtalyan ekibine uyarıda bulundu.
Prandelli, “Bu sezon birçok değişiklik yaşadılar ama Galatasaray hâlâ çok üst düzey rekabetçi bir takım. Onları hafife almak büyük yanlış olur. Özellikle Avrupa’da oynarken... Taraftarın da etkisiyle Galatasaraylı oyuncular her zaman yüksek duygularla sahada oluyorlar” sözleriyle ifade etti.
TT Arena’daki atmosferi de anlatan İtalyan teknik adam, “Galatasaray evi dışında daha az agresif ama TT Arena’da değişim geçiriyorlar. İstanbul’da özellikle Sneijder fark yaratabilecek bir isim. Avrupa’da büyük bir tecrübe” dedi.