Fenerbahçe'den can sıkan istatistik

Fenerbahçe'den can sıkan istatistik

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda yunan ekibi Atromitos'la karşılaşacak Fenerbahçe'de can sıkacak bir istatistik ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Ukranya ekibi Shakhtar Donetsk'e elenip UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tutan Fenerbahçe, Play-Off turunda Yunan temsilcisi Atromitos'la eşleşti.

İlk maçı 20 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak Sarı-Lacivertliler, ikinci karşılaşmayı 27 Ağustos'ta Şükrü Saracoğlu'nda oynayacak.

Kazanan ekibin Avrupa Ligi'nde gruplara kalacağı eşleşme öncesinde, Sarı-Lacivertliler'in canını sıkacak bir istatistik ortaya çıktı.

Daha önce 2 kez Yunanistan ekipleriyle karşılaşan Fenerbahçe, rakiplerine karşı oynadığı 4 maçta da galibiyet alamamış ve rakipleri karşısında tur vizesi alamamıştı.

2002 ve Panathinaikos...

İlk olarak 2002 yılında Panathinaikos ile UEFA Kupası'nda eşleşen Sarı-Lacivertliler, ilk maçta sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalmış, ikinci maçta Panathinaikos maçtan 4-1'lik galibiyet alarak Fenerbahçe'yi turnuva dışına itmişti.

Paok şoku!

Yıl 2010'u gösterdiğinde ise yine bir UEFA ön elemesinde Yunan ekibi PAOK'la eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda rakibine 1-0 yenilmiş, ikinci maçta ise 1-0 önde götürdüğü mücadelede uzatmalarda yediği golle, bir kez daha sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

Fanatik