Kartal avantajı kaptı

Kartal avantajı kaptı

Beşiktaş son 16 turu ilk maçında Yunanistan'ın güçlü ekibi Olympiakos ile 1-1 berabere kaldı.

Avrupa kupalarındaki tek temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Yunanistan şampiyonu Olympiakos'la 1-1 berabere kaldı. 

Cambiasso'nun golüyle yenik duruma düşen Beşiktaş, Avrupa golcüsü Aboubakar'ın müthiş füzesiyle Atina'dan avantajlı skorla ayrılmayı başardı.

İLK GOL GELDİ

Ani gelişen Olympiakos atağında sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasına doğru hareketlenen Cambiasso düzgün bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

ABOUBAKAR SKORU EŞİTLEDİ

İkinci yarıda siyah beyazlı takım aradığı golü buldu. Kaleci Leali’nin hatalı pasıyla topla buluşan Aboubakar, ceza sahası yayı içinden kendisine şut açısı yaratarak sağ ayağının içiyle topu köşeye gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1.

Başka gol sesi çıkmadı. Maç 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Kara Kartal, Vodafone Arena’da oynanacak rövanş maçı için avantajlı bir sonuç elde etti.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Şenol Güneş, Olympiakos karşısına son iki maçta sahaya sürdüğü kadrodan 3 oyuncuyu değiştirerek çıktı.

Süper Lig maçlarında cezalı olan Tosic, Beer Sheeva maçlarında sol bek olarak oynamıştı. Tosic'in yerine iki maçta sahaya çıkan Mitrovic ve Atınç teknik direktör Şenol Güneş tarafından yedek kulübesine çekildi ve Sırp stoper 5 maçlık aradan sonra Olympiakos maçıyla Marcelo'nun partnerliğine geri döndü.

Defans hattını Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic ve Adriano'dan oluşturan Güneş'in kadroda yaptığı ikinci değişiklik ise Oğuzhan'ın yerine Tolgay Arslan'ı sahaya sürmek oldu. Atiba'nın yanında bu kez Tolgay'a şans veren tecrübeli hoca hücum hattını Quaresma, Talisca ve Babel'den oluşturdu.

Takımın en golcü oyuncusu Cenk Tosun'u da bu maçta yedek kulübesine çeken Şenol Güneş karşılaşmaya santrafor olarak Aboubakar ile başladı.

Tolga Zengin , Andreas Beck, Matej Mitrovic,Gökhan İnler, Oğuzhan Özyakup,Atınç Nukan ve Cenk Tosun Olympiakos karşısına Beşiktaş'ın yedekleri olarak çıktı.

CANER ERKİN KADRODA YOK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sakatlığı sona eren Caner Erkin'e Olympiakos maçında görev vermedi. Mücadelenin 18 kişilik listesinde yer almayan Caner Erkin, siyah-beyazlı ekiple birlikte Yunanistan kafilesinde yer almıştı.

Caner'in yanısıra Ömer, Utku ve Necip Uysal da 18 kişilik adroya alınmadı ve karşılaşmayı UEFA listesinde olmadığı halde Atina'ya takımla beraber gelen Ersan Gülüm ile beraber tribünden takip etti.

100'E YAKIN ŞANSLI TARAFTAR KARAİSKAKİS STADI'NDA

UEFA'nın Beşiktaş ve Olympiakos arasında oynanacak iki maça da deplasman yasağı getirmesinden dolayı Siyah Beyazlı taraftarlar Atina'ya gelemedi.

Ancak Uefa'nın izin verdiği VIP taraftarlar Beşiktaş kulübü tarafından özel davetli olarak Karaiskakis Stadı'na gelerek karşılaşmayı yerinde izleme imkanına sahip oldu.Kulüp tarafından yapılan seyahat organizasyonu ile Atina'ya gelen 100'e yakın taraftarın kongre üyelerinden seçildiği öğrenildi.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90' Hakem Danny Makkelie maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele 1-1 sona eriyor. Rövanş maçı 16 Mart akşamı Vodafone Arena'da oynanacak.

90. DK: Temsilcimiz, üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Anderson Talisca oyundan alınırken, Gökhan İnler yerine oyuna dahil oluyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

87. DK: Anderson Talisca'nın derin pasıyla ceza yayı içerisinde topla buluşan Ryan Babel pasını hemen solundaki Cenk Tosun'a atıyor. Cenk, ceza sahası içi sol çaprazdan dar açıdan şutunu çekiyor ancak savunma son anda bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.

84. DK: Adriano Correia'nın pasıyla kaleye uzak mesafede hafif sağ çaprazda topla buluşan Anderson Talisca şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

82. DK: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Cenk Tosun, Vincent Aboubakar'ın yerine oyuna dahil oluyor.

78. DK: Sol kanada uzun atılan pasa hareketlenen Atiba Hutchinson ofsayta yakalanıyor.

76. DK: Atiba Hutchinson'ın sağ kanada gönderdiği pasla topla buluşan Ryan Babel, sağ ayağıyla ortasını yapıyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.

74. DK: Olympiakos üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Kostas Fortounis oyundan alınırken, bir zamanlar ülkemizde forma giyen Marko Marin oyuna dahil oluyor.

62. DK: Anderson Talisca'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ofsayta yakalanıyor.

61. DK: Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasına altıpasın önünde Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor ancak bu etkisiz şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

58. DK: Beşiktaş, gole çok yaklaşıyor ! Hızlı gelişen atağımızda yarı alanda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, pasını Ricardo Quaresma'ya atıyor. Penaltı noktasının sol tarafında kaleci ile karşı karşıya kalan Ricardo Quaresma, topu soluna çekip vurmak istiyor ancak kaleci Nicola Leali topa müdahele etmeyi başarıyor. Dönen topu iyi takip eden Ryan Babel, sağ ayağıyla yayın içinden şutunu çekiyor fakat kale çizgisi üzerinde Panagiotis Retsos topu uzaklaştırmayı başarıyor.

53. DK: GOOOOOOOOOLLLL!!! Beşiktaş, Vincent Aboubakar ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Kaleci Nicola Leali'nin uzaklaştırmak istediği top Olympiakos yarı alanın ortalarında Vincent Aboubakar'ın önünde kalıyor. Aboubakar, topla birlikte bir süre ilerledikten sonra ceza yayı içerisinden sağ ayağıyla yerden plase bir vuruş yapıyor ve top direğin dibinden ağlarla buluşuyor.

50. DK: Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın arka direğe yaptığı ortasına Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor. Savunmadan dönen top tekrar Talisca'nın önünde kalıyor. Aynı noktadan Talisca, bu sefer sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.

49. DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın serbest vuruştan penaltı noktası üzerine yaptığı ortasına Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nicola Leali son anda topu kornere çeliyor.

46. DK: Kara Kartallar ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Tolgay Arslan oyundan alınırken, Oğuzhan Özyakup yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

45. DK: Hakem Danny Makkelie ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve ilk yarıyı Olympiakos Esteban Cambiasso'nun attığı gol ile 1-0 önde kapatıyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Kaleye çok uzak mesafeden cepheden Ricardo Quaresma'nın çektiği şut kalenin solundan auta çıkıyor.

43. DK: Anderson Talisca'nın, ceza sahası dışı sağ çaprazdan çektiği şut farklı bir şekilde kalenin üstünden auta gidiyor.

41. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Anderson Talisca, sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

36. DK: GOL! Olympiakos, Esteban Cambiasso ile maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Sağ kanatta Karim Ansarifard, Dusko Tosic'den topu kaptıktan sonra penaltı noktası üzerine doğru ortasını gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda Esteban Cambiasso kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

32. DK: Ricardo Quaresma'nın köşe vuruşundan ceza alanına yaptığı ortasını savunma uzaklaştırıyor. Dönen top ceza yayının hemen gerisinde Tolgay Arslan'ın önünde kalıyor. Tolgay, sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde yandan auta gidiyor.

31. DK: Adriano Correia'nın sol kanattan ön direğe yaptığı ortasına Vincent Aboubakar'dan önce Panagiotis Retsos dokunuyor ve top kornere gidiyor.

29. DK: Sağ kanattan Kostas Fortounis'in serbest vuruştan ön direğe gönderdiği ortasını Dusko Tosic uzaklaştırıyor.

27. DK: Anderson Talisca'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

26. DK: Sağ kanattan köşe gönderine yakın bir noktadan Kostas Fortounis'in ceza alanımıza yaptığı ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

25. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından Ricardo Quaresma, kendine has trivela vuruşuyla şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

16. DK: Tolgay'ın faulünden sonra ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruş için yine topun başına Kostas Fortounis geçiyor. Fortounis'in kaleye çektiği sert şut barajımızdan geri dönüyor.

15. DK: Tolgay Arslan, rakibi Georgios Manthatis'e arkadan yaptığı faul sonrasında maçta ilk sarı kartı gören isim oluyor.

10. DK: Sol taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Anderson Talisca ortasını ceza alanına gönderiyor. O noktada savunmanın uzaklaştırdığı top ceza sahası dışı sol çaprazında Ricardo Quaresma'nın önünde kalıyor. Quaresma, sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

9. DK: Ryan Babel'in uzun pasla ceza alanı içi sağ tarafındaki Ricardo Quaresma'yı görüyor. Quaresma, sağ ayağıyla arka direğe ortasını yapıyor ancak savunma topu kornere atıyor.

6. DK: Beşiktaş, maçın bu dakikalarında orta alanda pas yaparak gol pozisyonu yaratmaya çalışıyor.

2. DK: Maçın henüz ilk dakikalarında ceza sahası dışı sol çaprazdan Olympiakos serbest vuruş kazanıyor. Bu vuruş için topun başına geçen Kostas Fortounis, doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top barajdan geri geliyor.

1. DK: Hakem Danny Makkelie maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya Olympiakos başlıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 karşılaşmaları başlıyor. Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, önceki turda Osmanlıspor’u eleyen Yunan ekibi Olympiakos’a konuk oluyor.

Siyah-beyazlı ekip, deplasmandan rövanş için avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor. 

KADROLAR:

Olympiakos: Leali, Figueiras, Retsos, Botia, Cissokho, Cambiasso, Romao, Manthatis, Fortounis, Elyounoussi, Ansarifard

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar.