Kartal turu geri tepti

Kartal turu geri tepti

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Beşiktaş, Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Süper Lig lideri Beşiktaş ile Belçika Ligi lideri Club Brugge karşı karşıya geldi. Turun ilk maçında 2-1 yenilginin dezavantajıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rövanşa çıkan temsilcimiz, 1-0 öne geçtiği maçta sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

Öte yandan maçın uzatma anlarında kırmızı kart gören Olcay Şahan, takımını 10 kişi bıraktı.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDA TARİHİ GÜN

 Beşiktaş ile Belçika'nın Club Brugge takımı arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadı, tarihi günlerinden birini yaşadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran 70 bine yakın siyah-beyazlı taraftar, çeyrek final yolundaki önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı.

 UEFA Avrupa Ligi'nin seyirci rekorunun kırılması beklenen karşılaşmaya büyük ilgi gösteren taraftarlar, maçın başlamasına saatler kala Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribünlerini doldurarak, takımlarına destek verdi.

 Bu arada 200 kadar Club Brugge taraftarları da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

MUSTAFA PEKTEMEK FORMAYI BIRAKMADI
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Club Brugge karşısında 5-1 kazandıkları Kayseri Erciyesspor maçındaki gibi takımını sahaya çift forvetle sürdü. Çeyrek finale yükselmek için galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılarda, Demba Ba ve Mustafa Pektemek forvette görev aldılar.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ DA MAÇTA 

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Beşiktaş-Club Brugge maçını izledi. Kılıç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'la birlikte protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

UEFA'DAN BEŞİKTAŞ'A KUTLAMA

 UEFA, 112. kuruluş yıldönümü nedeniyle resmi internet sitesindeki Beşiktaş-Club Brugge maç sayfasında siyah-beyazlı kulübü kutladı. Sitede İngilizce "Doğum günün kutlu olsun Beşiktaş" ifadesi yer alırken, nice 112 yıllara dileğinde bulunuldu.


İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...
 

[PAGE]



90. DK:Sergey Karasev maçın son düdüğünü çalıyor. Beşiktaş rakibi Club Brugge'e 3-1 yenilerek Son 16 turunda Avrupa'ya veda ediyor.

90. DK:Mamadou Obbi Oulare'ye sert müdahalede bulunan Olcay Şahan direk kırmızı kart görerek oyun dışında kalıyor.

90. DK:Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

90. DK:GOL! Boli Bolingoli-Mbombo, farkı ikiye çıkarıyor. Savunmada bulunan Necip Uysal topu kontrol etmek isterken Boli Bolingoli-Mbombo araya girerek topu kapıyor. Topla birlikte ceza sahasına giren Mbombo, Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ve topu ağlara gönderiyor.

87. DK:Laurens De Bock sol kanattan penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Lior Refaelov kafa vuruşunu yapıyor ancak bu zayıf vuruşta kaleci Tolga Zengin topu rahatlıkla kontrol ediyor.

83. DK:Rakibi Lior Refaelov'a arkadan sert müdahalede bulunan Veli Kavlak sarı kart ile cezalandırılıyor.

81. DK:Club Brugge takımında üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tom De Sutter oyundan çıkıyor ve Mamadou Obbi Oulare oyuna giriyor.

80. DK: GOL! Club Brugge, Boli Bolingoli-Mbombo'nun golü ile 2-1 öne geçiyor. Orta alanda topun sahibi olan Lior Refaelov ara pasını Boli Bolingoli-Mbombo'ya atıyor. Mbombo ceza sahası içinde kaleci Tolga Zengin'i çalımladıktan sonra topu boş ağlara gönderiyor ve takımını öne geçiren golü kaydediyor.

71. DK:Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Opare oyundan çıkıyor ve Kerim Frei oyuna giriyor.

70. DK:Beşiktaş savunmasından dönen topu ceza yayı içerisinde önünde bulan Thomas Meunier gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin yanından az farkla auta gidiyor.

69. DK:Ruud Vormer'in uzun pasına sağ kanatta hareketlenen Felipe Gedoz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

67. DK:Ceza yayı gerisinde topla buluşan Felipe Gedoz gelişine şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin üzerine gelen topu kontrol ediyor.

66. DK:Lior Refaelov'un pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Felipe Gedoz şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

64. DK:Club Brugge takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jose Izquierdo oyundan çıkıyor ve Boli Bolingoli-Mbombo oyuna giriyor.

64. DK:Orta alandan kazanılan serbest vuruşta Tolgay Arslan ceza sahasına ortasını yapıyor. Pedro Franco topu, arkadaşı Necip Uysal'a indiriyor. Necip Uysal penaltı noktası gerisinden gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.

63. DK:Orta alanın biraz ilerisinde Demba Ba'ya arkadan sert müdahalede bulunan Thomas Meunier sarı kart ile cezalandırılıyor.

61. DK:GOL! Club Brugge, Tom De Sutter'in golü ile eşitliği yakalıyor. Orta alanda yüksek gelen topu karşılayan Timmy Simons kafa pasını savunmanın arkasına atıyor. O topu iyi takip eden Tom De Sutter ceza sahası içerisinde Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

60. DK:Tom De Sutter'in indirdiği topu önünde bulan Lior Refaelov ceza yayı gerisinden şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

58. DK:Daniel Opare topla birlikte ceza sahasına girdikten sonra Laurens De Bock'tan seken top Mustafa Pektemek'in önünde kalıyor. Mustafa, penaltı noktasının gerisinden gelişine sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

55. DK:Jose Izquierdo rakibi Daniel Opare'yi geçtikten sonra sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Necip Uysal'dan geri dönüyor.

54. DK:Gökhan Töre'nin pası ile topla buluşan Veli Kavlak ceza yayı gerisinden şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

53. DK:Sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre topu içeriye çeviriyor ancak Oscar Duarte topu uzaklaştırıyor.

48. DK:GOOOLLL!!! Beşiktaş, Ramon Motta'nın golü ile 1-0 öne geçiyor. Club Brugge defansının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Ramon Motta ceza sahası dışı sol çaprazdan çok sert ve düzgün vuruyor ve top ağlarla buluşuyor.

46. DK: Sergey Karasev'in düdüğü ile ikinci yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

45. DK: Sergey Karasev ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı golsüz eşitlik ile sona eriyor.

43. DK:Gökhan Töre'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Ramon Motta bekletmeden topu içeriye çeviriyor ancak Oscar Duarte topu kornere gönderiyor.

40. DK:Tolgay Arslan'ın uzun pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Demba Ba gelişine sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak kaleci Matthew Ryan yatarak topu kontrol etmeyi başarıyor.

39. DK:Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Club Brugge defansı topu uzaklaştırıyor.

36. DK:Sol kanatta topla ilerleyen Tom De Sutter'i iterek yere düşüren Daniel Opare sarı kart ile cezalandırılıyor.

35. DK:Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta Ruud Vormer penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Oscar Duarte kafa vuruşunu yapıyor ancak Tolga Zengin köşeye giden topu kontrol etmeyi başarıyor.

32. DK:Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Gökhan Töre'yi sert müdahale ile yere düşüren Jose Izquierdo sarı kart ile cezalandırılıyor.

29. DK:Tolgay Arslan sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ortasını altıpas içerisine yapıyor ancak Matthew Ryan topu iki eliyle kontrol ediyor.

28. DK:Olcay Şahan'ın pası ile ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Gökhan Töre sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

24. DK:Laurens De Bock sol kanattan taç atışını kullanıyor. Topla buluşan Ruud Vormer pasını Laurens De Bock'a veriyor. Laurens De Bock sol kanattan penaltı noktasına doğru ortasını açıyor. O noktada iyi yükselen Tom De Sutter kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

22. DK:Beşiktaş bu kez sol kanattan korner kullanıyor. Tolgay Arslan altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak topa kimse dokunamıyor ve top auta çıkıyor19. DK:Karşılaşma, yapılan karşılıklı fauller ile sık sık duruyor.

19. DK:Karşılaşma, yapılan karşılıklı fauller ile sık sık duruyor.

16. DK:Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan Töre altıpas üzerine ortasını yapıyor. O noktada Tom De Sutter topa müdahale ediyor ve devamında Pedro Franco rakibi Davy Fauw'a faul yapıyor.

15. DK:Daniel Opare sağ kanattan altıpas üzerine ortasını yapıyor ancak Oscar Duarte topu uzaklaştırıyor.

12. DK:Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ceza sahasına girdikten sonra sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Matthew Ryan köşeye iyi uzanıyor ve topu çelmeyi başarıyor.

12. DK:Orta alanda topla buluşan Jose Izquierdo ceza yayı gerisine geldikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.

9. DK:Sağ kanatta topla buluşan Daniel Opare penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak Oscar Duarte topa dokunduktan sonra kaleci Matthew Ryan topun sahibi oluyor.

4. DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak top direk auta çıkıyor.

3. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tolgay Arslan penaltı noktasına ortasını yapıyor ancak Club Brugge defansı topu uzaklaştırıyor.

1. DK: Necip Uysal'ın kendi yarı alanından attığı uzun pasa sağ kanatta hareketlenen Gökhan Töre için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

1. DK: Sergey Karasev'in düdüğü ile maça Club Brugge başlıyor.

Club Brugge takımında sakatlıkları bulunan Björn Engels ve Victor Vazquez bu karşılaşmada görev alamayacaklar.

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Jose Sosa ve Serdar Kurtuluş bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

Club Brugge ise oynadığı 9 maçta ise hiç yenilgi yüzü görmedi ve bu maçlarda 6 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

Beşiktaş bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 2 mağlubiyet aldı. Geriye kalan 7 maçında ise 4 kez kazanırken 3 kez sahadan beraberlik ile ayrıldı.

İki takım daha önce bu sezonun dışında sadece 1 kez karşı karşıya geldi. UEFA Kupası'nda oynanan 2006'daki karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona ermişti.

Beşiktaş; 1-0 veya 2 farklı her türlü galibiyette tur atlayan taraf olacak. Club Brugge ise her türlü galibiyet ve beraberliğin dışında 3-2, 4-3 gibi gollü yenilgiye rağmen tur atlayan taraf olacak. Eğer 90 dakika 2-1 biterse maç uzatmalara gidecek.

Son 16 turu ilk maçında Club Brugge, temsilcimizi 2-1 mağlup etmişti.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 22:05'te başlayacak olan bu zorlu mücadeleyi Rus hakem Sergey Karasev yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 turu rövanş mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş evinde Club Brugge ile karşı karşıya geliyor. 
 

BEŞİKTAŞ - CLUB BRUGGE

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.. 

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Daniel Opare, Pedro Franco, Necip Uysal, Ramon Motta, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Demba

CLUB BRUGGE: Ryan, De Fauw, Duarte, Meunier, De Bock, Mechele, Simons, Refaelov, Vormer, De Sutter, Izqueirdo

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada... 

[PAGE]

 


UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş ile Belçika ekibi Club Brugge karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak mücadele 22.05'te başlayacak.

Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergey Karasev'in yöneteceği mücadele, Star TV'den naklen yayınlayacak ve Spor3.com'dan anbean aktarılacak.

BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

Rakibine deplasmandaki karşılaşmada 2-1 mağlup olan Beşiktaş, turu getirecek skoru bularak tarihinde üçüncü kez çeyrek finale çıkmayı hedefliyor.

Beşiktaş, ilk maçta Gökhan Töre'nin 46. dakikada attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen 62. dakikada Tom De Sutter ve 79. dakikada Rafaelov'un penaltıdan attığı gollere engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

"Kara Kartallar", 1-0 veya gol yemesi halinde 2 farklı skorla galibiyet aldığı takdirde adını bir kez daha çeyrek finale yazdırabilecek. Beşiktaş, olası beraberlik, yenilgi veya 2-1 dışındaki tek gollü galibiyetlerde ise UEFA Avrupa Ligi'nden elenecek.

VELİ KAVLAK CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ta Club Brugge karşılaşması öncesi Veli Kavlak ceza sınırında bulunuyor. Tecrübeli futbolcu, sarı kart görmesi ve takımının tur atlaması halinde çeyrek final ilk maçında cezalı duruma düşecek.

Club Brugge'da ise Thomas Meunier, Francisco Silva ile Tom De Sutter, sarı kart sınırında yer alıyor.

SEYİRCİ REKORU KIRILMASI BEKLENİYOR

Siyah-beyazlı ekibin Belçika temsilcisi ile yapacağı karşılaşmada seyirci rekoru kırılması bekleniyor.

Beşiktaş Kulübü, yarınki karşılaşmanın biletlerinin tükendiğini açıklarken, Passolig ise Beşiktaş-Club Brugge müsabakasını, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 67 bini aşkın izleyicinin seyretmesinin beklendiğini aktardı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki seyirci rekoru, 2012'de 67 bin 328 kişinin izlediği Manchester United-Ajax maçında kırıldı.

GÖZLER DEMBA BA'DA

Beşiktaş'ta Senegalli futbolcu Demba Ba, Club Brugge ile oynanacak rövanş mücadelesinde suskunluğunu sonlandırmaya çalışacak.

Bu sezon takımının en golcü futbolcusu olan ve Avrupa kupalarında rakip fileleri 8 kez havalandıran tecrübeli oyuncu, yarın 4 maçlık suskunluğunu sonlandırmayı hedefleyecek. Bu kulvardaki son golünü 27 Kasım 2014'te atan Demba Ba, Tottenham'ın yanı sıra iki Liverpool ve Club Brugge karşılaşmalarını boş geçti.

5 OYUNCU SAKAT

Siyah-beyazlı ekipte Club Brugge maçı öncesi 5 oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'in sakatlıkları sürürken, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa'nın durumları ise maç saatinde netleşecek.

BEŞİKTAŞ - CLUB BRUGGE

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.. 
 

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Daniel Opare, Pedro Franco, Necip Uysal, Ramon Motta, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek ve Demba Ba onbiriyle çıkacak.

CLUB BRUGGE: Ryan, De Fauw, Duarte, Meunier, De Bock, Mechele, Simons, Refaelov, Vormer, De Sutter, Izqueirdo.

SAAT: 22.05 
STAT: ATATÜRK OLİMPİYAT
HAKEM: SERGEY KARASEV (RUSYA)
YAYIN: STAR TV & SPORX