Lyon, Fransa'nın Napoli'si !

Lyon, Fransa'nın Napoli'si !

Çeyrek finaldeki rakip Olympique Lyon... Beşiktaş, belki de UEFA Avrupa Ligi'nde çekebileceği en zor takımı çekti...

İtalyan ekibi gibi çabuk hücuma çıkan Lyon, savunmada aksıyor. Çok fazla şut çeken Fransızlar'ın yan top zaafı var. Stoper Diakhaby ise saatli bomba.

Çeyrek finaldeki rakip Olympique Lyon... Beşiktaş, belki de UEFA Avrupa Ligi'nde çekebileceği en zor takımı çekti. Ama karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Evet Fransız ekibi, 2017 yılında büyük çıkışa geçti ve taraftarı önünde oynadığı son altı maçta rakip ağları 28 kez sarstı... Bu gözleri korkutabilir. Ancak Lyon, bu maçların üçünü Lique 1'in son dört sırasındaki Nancy (4-0),  Metz (5-0)ve Dijon'a (4-2) karşı oynadı... Tabii ki Fransız ekibinin güçlü yönleri de var... İşte Lyon'un artı ve eksileri:

LACAZETTE'İN 28 GOLÜ BULUNUYOR

Lyon, Beşiktaş'ın Devler Ligi'nde karşılaştığı İtalyan ekibi Napoli'ye çok benziyor. Çabuk hücuma çıkabilen ve pas hızı  yüksek olan bir takım... En büyük yıldızları forvetteki Lacazzette. Fransız forvetin bu sezon 28 golü var. Ama kanatlardaki  Cornet ve Fekir de şutlarıyla tehlikeli oluyor. Sürpriz isim ise Corentin Tolisso... Orta sahada tüm toplar Tolisso ve Gonalons ile buluşuyor. Hem yerden hem de havadan iyi olan Tolisso, takımın en çok gol atan (11 gol) üçüncü oyuncusu durumunda. Hücumdaki oyuncular ceza sahası dışından bol şut çekiyor.

CENK-QUARESMA İŞ BİRLİĞİ GEREKLİ

Fransız ekibi, tıpkı Napoli gibi savunmada sıkıntı çekiyor. Stoperle Emanuel Mammana ve Mouctar Diakhaby çok basit hatalar yapabiliyor. Özellikle Diakhaby, savunma duruşunda oldukça zayıf... Ayrıca bekler Morel ve Jallet de boyları kısa olduğu için yan toplarda zorlanıyor. Vincent Aboubakar, deplasmandaki maçta çok büyük artı olabilirdi. Ama Kamerunlu iki maçta da cezalı olacak... Bu yüzden Quaresma ve Cenk Tosun iş birliğine büyük ihtiyaç var. Ayrıca Anderson Talisca'yı da ceza sahası içinde çok fazla topla buluşturmak gerekiyor.

FABRİ VE LOPES TURU BELİRLEYECEK

Lyon'un diğer artısı ise duran topları çok iyi kullanması. Tolisso, Diakhaby ve Lacazette'in hava hakimiyeti etkileyici. Ama yan top savunması konusunda bir o kadar kötüler... Turun belirleyici  faktörü kaleciler olacak. Hem Fabri hem de Lopes, bu sezon çok yüksek performans sergiliyor. İki kalecinin yapacakları ibreyi bir takıma döndürür. Napoli'ye 2 maçta (3-2, 1-1) yenilmeyen Kartal'ın şansı var.

ROMA'YI DEVİRDİLER

Teknik Direktör Bruno Genesio'nun çalıştırdığı Lyon, maçlarını 59 bin 186 kişi kapasiteli Stade des Lumieres'de oynuyor. Sezona Şampiyonlar Ligi'nde başlayan Fransız ekibi, H Grubu'nda Sevilla, Juventus ve D.Zagreb'le eşleşti, 8 puanla üçüncü oldu. Avrupa Ligi'nde de AZ Alkmaar ve Roma'yı elemeyi başardı.

Akşam