Şenol Güneş'ten Olympiakos öncesi açıklama

Şenol Güneş'ten Olympiakos öncesi açıklama

Olmypiakos'la karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ve Brezilyalı futbolcu Adriano basın toplantısı düzenledi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın Olmypiakos'la karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ve Adriano kritik maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle:

"Türkiye adına yarışıyoruz"

Yarın güzel bir oyun ve iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Çeyrek finale çıkabilmek için bu adımı atmak zorundayız. Orda aldığımız sonuç iyi bir sonuç ancak yeterli değil. Durum burada aldığımız sonuca göre belirlenecek. Çeyrek finali yakalama heyecanı ve coşkusu herkeste var. İşimizin de kolay olmadığını biliyoruz. Güçlü bir rakiple oynayacağız. Deplasmanda daha rahat oynayabiliyorlar. Gönlümüz yarın turu geçip Nisan ve Mayıs aylarında da kendimizi UEFA'da görmek istiyoruz. Marcelo ve Ryan Babel'in durumları henüz net değil. Bugün ve yarın bakıp karar vereceğiz. Henüz övgüleri hak edecek bir sonuç almadık. Yarınki maçta Türkiye adına yarışıyoruz. Alacağımız sonuçlar ülke puanı için önemli olacak. 

"Marcelo'nun sakatlığı önemli"

Elimizdeki oyunculardan en iyi 11'i çıkarmaya çalışacağız. Şu anda takımı ciddi boyutta etkileceyek olumsuz bir durum yok. Onu henüz netleştirmedik. Marcelo'nun sakatlığı önemli, Tosiç'in de sakatlığı var ama durumu iyi. Ricardo son lig maçında yoktu daha önceki maçta vardı. Hiçbir oyuncumuza olumsuz bakmıyoruz. Yarın herkesten daha az hata yapan daha verimli bir oyun bekliyorum.

"Zor anlarda onlardaki coşkuyu ve alkışı görmek istiyorum"
"Taraftarımız stat açıldığı günden bu yana sürekli yanımızda oldu. Sahanın içerisinde oldular enerjileriyle. İyi bir ambiansımız var. Yarınki maçta da güzel bir heyecan ve coşku bekliyorum. Futbol böyle bir şey. Sürekli hücum eden ve rakibi baskı altına alan bir takım olmak isteriz ama bazen bu olmuyor. Zor anlarda onlardaki coşkuyu ve alkışı görmek istiyorum."

Sürekli hücum eden sürekli rakibi baskı altında tutan takım olmak istiyoruz ama bazen tam tersi olabiliyor. Genel oyun karakterimizin dışına çıkmamız mümkün değil çünkü bir oyun düzenimiz var rakibimiz kim olursa olsun kendi oyunumuzu oynamak durumundayız. 

"Bari kupayı da kazandır"

"Bu takımı hep finalde görmek istiyoruz derler. Finale götürdün bari kupayı da kazandır"

"Biz hep iyi olmak kazanmak zorundayız. O övgülere de dahil olmak zorundayız. Tosiç darbe aldı. Ama oynamasına bugün mani yok. Babel kasığında sıkıntı var. Olabilir de olmayabilir de. Sağlıklı olmayan futbolcunun oynamasını istemem. İki oyuncuyla ilgili sorunumuz var"

Siyah beyazlı futbolcu Adriano'nun açıklamaları ise şöyle;

'Herkesin yüzdü yüzünü vermesi gerek

İlk maçta zor olmuştu, bu maçta zor bir maç olacak. Yarın ev sahibi olmanıın avantajını kullanmak istiyoruz. Dikkatli olmalıyız, Şampiyonlar Ligi'ninden tecrübeliyiz. Ligde de son maçımızda berabere kaldık. Çok dikkatli olup herkesin yüzde yüzünü vermesi gereken bir maç olacak.

İlk başta hocamıza teşekkür etmek istiyoruz. İlk günden itibaren bana güven verdi. Ataptasşyon sürece zor oldu kendimi değiştirmem gerekiyordu. Geçen yıl zor bir sezon geçirdim çok fazla oynamadım. Benim için başlangıcı zorlaştırdı. İlk başlarda zoru işareti olması normal. Marcelo önemli bir oyuncu oynayıp oynamayacağını bilmiyorum ama yarın oynayanlar oynamayanlan herkes inanmalı herkes yüzde yüzünü vermeli. Biz de bu şekilde bir üst tura atlayabiliriz

Doğru yoldayız diyebilirim. Başından beri koyduğumuz hedefler var, onlara ulaştığımızı söyleyebilirim. Ama önümüzde daha uzun bir yol var. İnanarak, sıkı çalışarak yolumuza devam edersek istediğimiz hedefe ulaştıktan sonra hep beraber kutlama yapabiliriz.

'Tur atlamayı hak ediyoruz'

Rakibe saygı duyuyuyoruz. Ama bu sezon yaptıklarımızla galibiyeti, turu geçtiğimizi hak ettiğimizi düşünüyorum. Tur atladıktan sonra da ailelerimizle ve taraftarımızla kutlama yapmak istiyoruz.