Yabancı kuralına ilk açıklama Yarsuvat'tan

Yabancı kuralına ilk açıklama Yarsuvat'tan

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, TFF'nin bugün açıkladığı yabancı kuralını değerlendirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye'de gelecek yıl uygulanacak yabancı oyuncu kuralının Türk oyuncuların yetişmesi için düzenlenmiş bir karar olduğunu söyledi.

Riva'daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Merkezi'nde gelecek sezon Türkiye'de uygulanacak yabancı oyuncu sayısının belirlendiği toplantının bitiminde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Başkan Yarsuvat, yeni kuralın bütün amacının Türk oyuncularının sayısını arttırmak olduğunu söyledi. Yarsuvat, "Bugünkü toplantıdan çıkan karar esasında Türk futbolunda Türk oyuncuların yetişmesi için düzenlenmiş bir karardır. Yasaklar koymak süretiyle yabancıların Türkiye'de oynamasınınmani olması doğru olmadığı düşünülmüştür. Ancak alt yapıdan yetiştirilen oyuncular için teşvik sistemi getirilmiştir. Bütün amaç Türk oyuncuların sayısını arttırmaktır. Gelecek yıl kulüplerimiz 28 oyuncu tescil ettirebilecek. Kadrolarında yer alan oyunculardan 14'ü Türk, 14'ü yabancı olabilecek. İsterse 28'i de Türk olabilir. 18 kişilik esame listesinde 7 tane Türk oyuncu yer alacak. Takımlar isterse sahaya 11 yabancı oyuncu ile çıkabilirler. Esasında yapılan yapılanma Türk futboluna, Türk oyuncular yetişmesini sağlamaktır. İstikbal bakamında önemli görüyüorum. Yabancı sayısısında maksimum sınır 14 yabancı olacaktır. Bu sayıya kadar istediğiniz kadar yabancı oyuncu alabilirsiniz." dedi.

Bu karardan sonra Galatasaray Kulubü'nün yabancı oyuncu transfer politikasını nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Galatasaray Başkanı, "Yeni bir transfer yapmayı düşünmüyoruz. Takımımız çok iyi. Olursa birkaç tane oyuncu alabiliriz. Şu anda transferimiz yok." diye cevap verdi.

Cihan