Beşiktaş Bolu'da buz tuttu

Beşiktaş Bolu'da buz tuttu

Beşiktaş 2'de 2 yaptığı Türkiye Kupası'nda Boluspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Ziraat Türkiye D Grubu’nda Beşiktaş, Boluspor deplasmanına çıktı. Bolu Atatürk Stadı’nda oynanan mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Yoğun kar yağışı altında oynanan mücadelenin ilk yarısı golsüz tamamlandı. Zaman zaman çizgilerin kapandığı maçta Beşiktaş 60. dakikada kupa golcüsü Kerim Frei ile 1-0 öne geçti. Frei gruplarda oynanan 3. maçında 4. golünü kaydetti. 75. dakikada ise Boluspor, Özgür Özkahya’nın frikik golüyle 1-1’lik beraberliği yakaladı.

KERİM FREİ YİNE ATTI

Oyuna sonradan giren Beşiktaş'ın genç oyuncusu Muhammed Enes Durmuş'un harika asistinde Kerim Frei tek vuruşla Beşiktaş'ı öne geçiren golü attı. Beşiktaşlı oyuncu kupadaki gol sayısını 4'e çıkardı: 1-0.

BOLUSPOR FRİKİKTEN AVLADI

Boluspor atağında Gökhan İnler'in rakibini düşürdüğü pozisyonda Boluspor tehlikeli yerden serbest vuruş kazandı. 76. dakikada topun başına geçen Özgür'ün vuruşunda Andreas Beck'e çarpan top kaleci Tolga'yı yanılttı ve ağlarla buluştu: 1-1.

Bu sonucun ardından Beşiktaş'ın grupta puanını 7'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Boluspor 4 puanla

İŞTE ZORLU MÜCADELENİN ÖZETİ
Diğer sayfada

[page]

90. DK: Hakem Tolga Özkalfa maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona eriyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: deniyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.

88. DK: Adriano'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı savunma uzaklaştırıyor.

86. DK: Beşiktaş'da son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Beşiktaş'ın golünün sahibi Kerim Frei oyundan alınırken, Fatih Aksoy yerine oyuna dahil oluyor.

84. DK: Boluspor üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Emrullah Yıldırım, Burak Asan'ın yerine oyuna dahil oluyor.

83. DK: Andreas Beck, rakibi Ozan Karabacak'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

75. DK: GOOOLL!! Boluspor, Özgür Özkaya ile durumu 1-1'e getiriyor. Ceza yayının hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Özgür Özkaya geçiyor. Özgür sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor. Savunmada Andreas Beck'e çarpan top kaleci Tolga Zengin'i yanıltıyor ve top filelerle buluşuyor.

70. DK: Boluspor cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tunahan Çiçek oyundan alınırken, Kutay Aydın oyuna dahil oluyor.

70. DK: Sol taraftan köşe vuruşunu kullanan Cumali Bişi ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmanın uzaklaştırdığı top tekrar Cumali Bişi'ye geliyor. Cumali, bu sefer ortasını arka direğe doğru yapıyor. O noktada Mamadou Diarra kafa vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

60. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Kerim Frei'ın golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Sol kanatta Muhammed Enes Durmuş rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanı sol tarafından pasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Kerim Frei topun gelişine yerden şutunu çekiyor ve kaleci Soner Şahin'i mağlup etmeyi başarıyor.

60. DK: Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Gökhan İnler penaltı noktasının soluna doğru ortasını yapıyor. O noktada savunma ters bir dokunuş yapıyor. Top kaleye doğru gönderiyor ancak kaleci Soner Şahin bu pozisyonda başarılı oluyor.

57. DK: Sağ kanattan Eslem Öztürk'ün ceza alanına göndermek istediği ortası ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

54. DK: Beşiktaş maçta ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Vincent Aboubakar oyundan alınırken, Muhammed Enes Durmuş yerine oyuna dahil oluyor.

49. DK: Ceza yayının hemen gerisinden Özgür Özkaya'nın çektiği şut Atınç Nukan'dan geri geliyor. Dönen topa bu sefer Burak Asan şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

47. DK: Savunmada Luiz Rhodolfo'nun uzaklaştıramadığı top ceza sahası çizgisi üzerinde sağ çaprazda Ozan Karabacak'ın önünde kalıyor. Ozan, sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Tolga Zengin bu şutu kurtarmayı başarıyor.

46. DK: İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci devre Beşiktaş'ın santra vuruşuyla başlıyor.

46. DK: Hakem Tolga Özkalfa maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz sona eriyor.

45. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazında topu önüne alan Gökhan İnler çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Soner Şahin bu şutu kurtarmayı başarıyor. Dönen topu Ömer Şişmanoğlu tamamlamak istiyor fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını Ömer için kullanıyor.

41. DK: Sağ kanatta topla buluşan Tunahan Çiçek son çizgiden ortasını ön direğe doğru gönderiyor fakat savunmada Luiz Rhodolfo topu uzaklaştırıyor.

37. DK: Serbest vuruşu kullanan Fatih Turan, ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta çıkıyor.

33. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Adriano Correia ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu ortayı savunma uzaklaştırıyor ancak top ceza sahası içi sağ çaprazına düşüyor. O noktada Vincent Aboubakar, kaleye şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

33. DK: Kaleci Soner Şahin, hakem Tolga Özkalfa'nın Beşiktaş lehine verdiği köşe vuruşu kararına aşırı itirazlarda bulununca sarı kart ile cezalandırılıyor.

30. DK: Tunahan Çiçek, top kapma mücadelesinde rakibi Atınç Nukan'a faul yapıyor.

27. DK: Kaleye uzak mesafeden Gökhan İnler sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top kendi takım arkadaşı Vincent Aboubakar'a çarpıp auta çıkıyor.

26. DK: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Defansın arkasına havadan atılan pası savunma uzaklaştıramıyor ve top Vincent Aboubakar'ın önünde kalıyor. Vincent Aboubakar, topla birlikte bir süre ilerledikten sonra kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Penaltı noktasının biraz ilerisinden sağ ayağıyla Aboubakar şutunu çekiyor fakat top direğin dibinden auta çıkıyor.

23. DK: Ceza sahası dışı sol tarafından serbest vuruşu kullanan Gökhan İnler, ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada savunmadan gelen Luiz Rhodolfo kafa vuruşunu yapıyor fakat top az farkla auta çıkıyor.

22. DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Boluspor'un üstünlüğü bulunuyor.

19. DK: Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Fatih Turan ortasını ceza alanına doğru gönderiyor fakat Beşiktaş savunması topu uzaklaştırıyor.

16. DK: Sol kanattan Cengiz Umut Meraş'ın penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasını Luiz Rhodolfo uzaklaştırıyor.

12. DK: Ceza sahası sağ çaprazında Kerim Frei'ın attığı pasla topla buluşan Vincent Aboubakar topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Soner Şahin bu pozisyonda başarılı oluyor.

12. DK: Mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

10. DK: Yoğun kar yağışı nedeniyle kaybolan saha çizgilerini tekrardan belirgin hale getirmek için stadyum görevlileri oyun alanına davet ediliyor.

7. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına İsmail Yıldırım geçiyor. İsmail Yıldırım'ın ön direğe gönderdiği ortasını Andreas Beck uzaklaştırıyor. Dönen topa ceza sahası dışı sol çaprazından Fatih Turan, sert bir şut çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin bu şutu kurtarmayı başarıyor.

6. DK: Ceza sahası içi sol çaprazında topu önüne alan Tunahan Çiçek sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

3. DK: Boluspor ceza sahası önüne uzun gönderilen pası kontrol etmek isteyen Kerim Frei topu eliyle kontrol ediyor ve hakem Tolga Özkalfa serbest vuruş kararına hükmediyor.

1. DK: Eslem Öztürk'ün pasıyla Boluspor yarı alanında topla buluşan Vincent Aboubakar ofsayta yakalanıyor.

1. DK: Hakem Tolga Özkalfa maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi ekip Boluspor başlıyor

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu’nda Beşiktaş, Boluspor’a konuk oluyor. Bolu Atatürk Stadı’ndaki mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa… Mücadele öncesinde siyah-beyazlılar 6 puanla lider, ev sahibi takım ise 3 puanla 3. sırada yer alıyor.

KADROLAR

Boluspor: Soner, Retano Arapi, Necati, Özgür, Fatih, Cumali, Umut, Burak, İsmail, Tuhanan, Ozan

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Atınç, Adriano, Gökhan İnler, Eslem, Kerim Frei, Olcay, Ömer, Aboubakar