Beşiktaş'tan Kayseri'ye geçit yok !

Beşiktaş'tan Kayseri'ye geçit yok !

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Vodafone Arena Stadı'nda Kayserispor'u 2-1 yendi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda D Grubu 2. hafta maçında Beşiktaş, evinde konuk ettiği Kayserispor'u 2-1 yendi.

Tüm gelirin şehit ailelerine bağışlanacağı tarihi maçta tribünlerde her takımın taraftarları vardı.

Beşiktaş gol perdesini 71. dakikada Kerim Frei'la araladı. Darıca Gençlerbirliği maçında 2 gol birden atan genç oyuncu kupadaki gollerine devam etti.

Kayserispor bu gole 83'te Furkan Yaman ile cevap verdi. Beşiktaş alt yapısından yetişen Furkan Yaman'ın golüyle maça yeniden aşitlik gelirkeni sarı-kırmızılıların beraberlik sevinci yalnızca 2 dakika sürdü.

85. dakikada sahneye çıkan Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, sırtı kaleye dönük pozisyonda topu sağına çekip ardından gönderdiği füze gibi şutla Kayserispor fillerini havalandırdı. Son bölümde vitesi yükselten Aboubakar'ın 87. dakikada ceza sahası dışından şutunda top direkten döndü! 

Son 20 dakikada gelen karşılıklı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılan siyah-beyazlılar D Grubu'ndaki puanını 6'ya çıkardı. Kayserispor ise 3 puanda kaldı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZET
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona eriyor.

89. DK: Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Kerim Frei çıkıyor ve yerini Muhammed Enes Durmuş'a bırakıyor.

88. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Olcay Şahan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Atınç Nukan'ın doldurduğu bu top dışarı çıkıyor.

85. DK: GOOOLL!! Serbest vuruş sonrasında seken topla ceza sahası yayı içinde buluşan Fatih Aksoy kısa pası ile topu Vincent Aboubakar ile buluşturuyor. Ceza sahası içinde rakibinden sıyrılan Vincent Aboubakar sert bir şekilde şutunu çekiyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Vincent Aboubakar'ın golü ile Beşiktaş 2-1'lik üstünlüğü yakalıyor.

83. DK: GOOOLL!! Orta alanda Gökhan İnler'in kaptırdığı topla buluşan Furkan Yaman topla birlikte ceza sahası yayı dışı sağ çaprazından kaleye şutunu gönderiyor ve bu top kaleci Tolga Zengin'in solundan ağlar ile buluşuyor. Furkan Yaman'ın golü ile Kayserispor 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

81. DK: Kayserispor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Miladin Stevanovic çıkıyor ve yerini Furkan Yaman'a bırakıyor.

80. DK: Kubilay Sönmez, Eslem Öztürk'ün yaptığı faul sonrasında rakibine arkadan sert müdahale ediyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

80. DK: Eslem Öztürk, Kubilay Sönmez'e arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

77. DK: Ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Vincent Aboubakar kaleye şutunu göndermek istiyor ancak araya giren Levent Gülen bu topun kaleye gitmesini engelliyor. Kornere yönelen topu kaleci Muammer Yıldırım yatarak tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

74. DK: Ceza sahası yayı sağ çaprazda topla buluşan Umut Bulut kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

71. DK: GOOOLL!! Sol kanattan gelişen atakta Olcay Şahan kısa pasını ceza sahası içindeki Eslem Öztürk'e gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Eslem Öztürk kısa pası ile ceza sahası dışı sol çaprazdaki Andreas Beck ile buluşturuyor. Andreas Beck bekletmiyor ve pasını ceza sahası yayı önündeki Kerim Frei ile buluşturuyor. Kerim Frei ceza sahası yayı önünde topu düzeltiyor ve şutunu çekiyor. Bu top kaleci Muammer Yıldırım'ın hemen sağından ağlar ile buluşuyor. Kerim Frei'ın golü ile Beşiktaş 1-0 öne geçiyor.

70. DK: Ceza sahası yayı önünden kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Anıl Karaer geçiyor. Anıl Karaer kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor ancak bu top barajdaki oyuncularından geri dönüyor.

68. DK: Kayserispor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Umut Sönmez çıkıyor ve yerini Alain Traore'ye bırakıyor.

64. DK: Ceza sahası yayı üzerinden kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Kerim Frei geçiyor. Kaleyi düşünen Kerim Frei şık bir vuruş yapıyor ancak bu top kaleinin üzerinden dışarı çıkıyor.

61. DK: Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Ricardo Quaresma çıkıyor ve yerini Fatih Aksoy'a bırakıyor.

58. DK: Serbest vuruş sonrasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma topu düzeltiyor ve kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

56. DK: Kayserispor'da ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Mert Özyıldırım çıkıyor ve yerini Samba Sow'a bırakıyor.

54. DK: Uzaklaştırılmaya çalışılan bu topu ceza sahası dışı sol çaprazda kontrol eden Mert Ilıman kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

49. DK: Sol kanattan gelişen atakta kısa pas ile topla buluşan Srdjan Mijailovic kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

46. DK: Sol kanatttan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Eslem Öztürk ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye sert bir şut çekiyor ancak bu top az farkla kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

46. DK: Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Ömer Şişmanoğlu çıkıyor ve yerini Eslem Öztürk'e bırakıyor.

46. DK: Hakem Arda Kardeşler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya ev sahibi Beşiktaş başlıyor.

45. DK: Hakem Arda Kardeşler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarıda herhangi bir gol sesi çıkmıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45. DK: Sol kanatta Gökhan İnler'in uzun pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan bekletmeden ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanından Vincent Aboubakar gelişine bir şut çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

37. DK: Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Srdjan Mijailovic ceza sahası dışı sol çapraza kadar topla ilerliyor ve kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top üst ağlarda kalıyor.

36. DK: Sol kanatta topla ilerleyen Mert Ilıman ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

33. DK: Sol kanattan ceza sahası içine topla ilerleyen Ricardo Quaresma kısa pası ile topu ceza sahası dışı sol çaprazdaki Kerim Frei ile buluşturuyor. Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Kerim Frei kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

29. DK: Orta sahada topla buluşan Ricardo Quaresma rakiplerinden tek tek sıyrılıyor ve ceza sahası içindeki Kerim Frei'la kısa pasını buluşturuyor. Kerim Frei ceza sahası içine giren Ricardo Quaresma'ya kısa pasını gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top üst ağlarda kalıyor.

26. DK: Muammer Yıldırım'ın elinden kaçırdığı topu kontrol eden Ömer Şişmanoğlu kısa pası ile topu Ricardo Quaresma ile buluşturuyor. Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Ricardo Quaresma tekrar pasını Ömer Şişmanoğlu'na gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Şişmanoğlu kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top etkisiz oluyor ve kalenin yanından dışarı çıkıyor.

24. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

23. DK: Sol kanatta topla ilerleyen Olcay Şahan kısa pasıyla topu Ricardo Quaresma ile buluşturuyor. Ricardo Quaresma ceza sahası dışı sol çaprazda topu düzeltip kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Muammer Yıldırım kornere tokatlıyor.

20. DK: Sol kanatta topla birlikte ilerleyen Andreas Beck'i rakibi Mert Ilıman faulle durduruyor.

17. DK: Sağ kanattan atılan kısa pasla topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içine girip şık bir orta yapıyor ancak bu topu defans oyuncuları kafa ile uzaklaştırıyor.

15. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Mert Özyıldırım ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak kademedeki Andreas Beck bu topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

14. DK: Sağ kanattan Vincent Aboubakar'ın gönderdiği kısa pasla topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye aşırtma bir vuruş yapıyor ancak bu top arka direğe yakın bölgeden dışarı çıkıyor.

13. DK: Sol kanattan Olcay Şahan'ın gönderdiği kısa pasla topla buluşan Kerim Frei Ceza sahası dışı sol çaprazdan sert bir şut gönderiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

5. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Srdjan Mijailovic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

4. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mert Özyıldırım ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren Andreas Beck bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

3. DK: Ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Vincent Aboubakar arka direğe ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmeden dışarı çıkıyor.

1. DK: Hakem Arda Kardeşler maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve konuk ekip Kayserispor maça başlayan taraf oluyor.

Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçında Kayserispor'u konuk ediyor.

Bu maçın ülkemiz açısından ayrı bir önemi var. Geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Süper Lig maçının ardından Vodafone Arena yakınında hain bir saldırı düzenlenmiş ve 44 şehit vermiştik. 

Beşiktaş Kulübü 2 çalışanı da bu saldırıda şehit düşmüştü. O nedenle yarın oynanacak karşılaşma duygusal bir havada geçecek. Siyah-beyazlı kulübün çağrısıyla bütün takım taraftarlarının maça gitmesi bekleniyor.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Atınç, Marcelo, Gökhan İnler, Quaresma, Olcay, Kerim, Aboubakar, Ömer

Kayserispor: Muammer, Anıl, Levent, Stevanovic, Kubilay, Umut Sönmez, Mijailovic, Mert Ilıman, Ufuk, Mert Ö., Umut Bulut