Guardiola geliyor, Toure gidiyor !

Guardiola geliyor, Toure gidiyor !
Güncelleme:

Guardiola açıklandı, Toure takım aramaya başladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City gelecek sezondan itibaren Pep Guardiola ile anlaştıklarını açıklayınca, Yaya Toure kendisine takım aramaya başladı.

Katalan teknik adamın Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde orta sahada  Sergio Busquets'i tercih etmesi üzerine 2010 yılında 25 milyon sterlin bonservis  bedeliyle Manchester ekibinin yolunu tutan Toure'nin, gelecek sezon için farklı  takım alternatiflerini değerlendireceği basına yansıdı.
 
Kariyerinde dört kez Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Fildişi  Sahilli oyuncunun menajeri Dimitry Seluk, İngiliz basınına verdiği demeçte,  "Toure'nin takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Fakat ayrılmadan önce lig  şampiyonluğunu ve tüm kupaları kazanacağını umuyorum" dedi.
 
Guardiola'nın Toure'yi çağırarak takımda isteyip istemediğini  söyleyebileceğini belirten Seluk, Barcelona'yı iyi yönetilen büyük bir aileye  benzetti ve başarının Luis Enrique döneminde de devam ettiğine dikkati çekti.
 
Manchester ekibinden haftalık 240 bin sterlin kazanan Toure, Premier  Lig'de iki, Federasyon Kupası ve Lig Kupası'nda birer kez şampiyonluk sevinci  yaşadı.
 
Bu arada İngiliz basını da Guardiola'nın takımın başına geçmesinin  ardından Manchester City'nin nasıl şekilleneceği üzerine yorumlar yapmaya  başladı. Guardian gazetesi, Paul Pogba, Coutinho, Thiago Alcantara, John Stones  ve Marcelo gibi yıldızların Manchester ekibinin radarına girebileceğini, Kolarov, Fernando, Navas ve Bony'nin ise kendisini baskı altında hissedecekleri yorumunda  bulundu.