Guardiola iki Türk yıldızın peşinde !

Guardiola iki Türk yıldızın peşinde !
Güncelleme:

Manchester City'nin başına geçen Pep Guardiola, 2 Türk yıldızı istiyor.

Premier Lig Devi Manchester City, Pep Guardiola'nın gelişi ile birlikte transferde de önemli atılımlar yapmayı planlıyor. Listede iki Türk kökenli yıldız var.

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, 2 Türk gurbetçi yıldıza kanca taktı. Manchester ekibinin Nordsjaelland’da forma giyen Türk asıllı Danimarkalı Emre Mor’u takibe aldığı belirtildi.

Daily Mail’in haberine göre Manchester City yönetiminin yetenekli bulduğu 18 yaşındaki yıldız adayı için gözlemci göndereceği ve onu önümüzdeki birkaç hafta izleteceği ifade edildi. Emre Mor ile Manchester United ve Arsenal’ın da ilgilendiği; fakat City’nin bu transferde hızlı davranarak rakiplerine çalım atmak istediği yazıldı. Emre Mor’un kulübüyle 2019’a kadar geçerli bir sözleşmesi bulunuyor.

TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ

Danimarka vatandaşı olmasına rağmen Türkiye Milli takımını seçen Mor, bu tercihinin sebeplerini anlattı.

Genç oyuncu, “Türkiye’yi daha çok özel sebeplerden dolayı seçtim. Beni uzun süredir takip ediyorlar ve benim için büyük bir fırsat. Bu Danimarka’yı sevmiyorum anlamına gelmiyor ama kendimi daha çok Türk gibi hissediyorum. Türk geçmişine sahip olduğumu düşünüyorum ve bununla gurur duyuyorum. Danimarka bana çok şey kattı. Bunun için de minnettarım” sözleriyle Türkiye adına seçim yaptığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Genç oyuncu Arda Turan’a dikkat çekerken, onun gibi yıldızlarla oynamanın da büyük bir şans olduğunu söyledi ve ”Arda Turan ile oynamak büyük bir fırsat. Onun gibi önemli isimlerin yanında kendimi geliştirmeme de faydalı olacak” dedi.

İKİNCİ HEDEF İLKAY GÜNDOĞAN
Orta sahasını yaratıcı bir oyuncu ile güçlendirmek isteyen Manchester City, Borussia Dortmund’daki geleceği belirsiz olan İlkay Gündoğan’ı da hedefleri arasına aldı. Kulübü ile arasında sözleşme problemi olan İlkay’ın sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor. Gurbetçi futbolcunun yüksek sözleşme talebine olumsuz yanıt veren Dortmund, sözleşmesi bitmeye yakın olan yıldız oyuncuyu satarak para kazanmak amacında. Manchester City yönetiminin Borussia Dortmund ile sezon sonunda masaya oturacağı belirtiliyor.

AMK Gazetesi