Guus Hiddink resmen Chelsea'de !

Guus Hiddink resmen Chelsea'de !
Güncelleme:

Chelsea Kulübü, Jose Mourinho'nun ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük görevine Guus Hiddink'i getirdi.

Jose Mourinho'nun görevine son veren Chelsea, yeni teknik direktörünü açıkladı.

Londra kulübü, beklendiği üzere Guus Hiddink ile anlaşmaya vardı. Chelsea'den yapılan açıklamada, Hollandalı teknik adamın sezon sonuna dek takımı çalıştıracağı bildirildi.

Hiddink, başarısız geçen 2009 yılında da Luis Felipe Scolari macerasının ardından da Chelsea'nin başına geçmişti. Maviler'in başında çok başarılı bir grafik çizen Hollandalı teknik adam, takımına Federasyon Kupası'nı kazandırmış ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağlamıştı.

"CHELSEA'YE TEKRAR DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM"

Sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan Hiddink, kulübün resmi sitesine yaptığı açıklamada, "Tekrar Chelsea'ye döndüğüm için çok mutluyum. Chelsea, dünyanın en büyük takımlarından biri. Böyle bir takımda ve böyle bir oyuncu kadrosuyla çalışacağım için çok mutluyum. Umarım harika işler çıkartacağız" dedi.

GUUS HIDDINK KİMDİR?
8 Kasım 1946'da dünyaya geldi. 1967-1982 yılları arasındaki futbolculuk kariyerinde De Graafschap, PSV Eindhoven, NEC Nijmegen, Washington Diplomats ve San Jose Earthquakes takımlarında forma giydi.

1987 yılında başlayan teknik direktörlük kariyerinde PSV Eindhoven (2 kez), Fenerbahçe, Valencia, Hollanda Milli Takımı (2 kez), Real Madrid, Real Betis, Güney Kore Milli Takımı, Avustralya Milli Takımı, Rusya Milli Takımı, Chelsea, Türkiye Milli Takımı ve Anzhi'yi çalıştırdı.