Van der Wiel Fenerbahçe'den ayrılmaya yanaşmıyor

Van der Wiel Fenerbahçe'den ayrılmaya yanaşmıyor
Güncelleme:

Gregory van der Wiel, Fenerbahçe’de büyük bir sorun haline geldi...

Van der Wiel’i satmak isteyen Fenerbahçeli idarecilerin, 28 yaşındaki sağ bekin gelecek dönemde ödenecek parasının banka garantisi altında olmasıyla eli kolu bağlandı. Uzlaşmaya yanaşmayan tecrübeli futbolcunun, kontratındaki ücretin bir bölümünü almadan ayrılması beklenmiyor.

Fenerbahçe’de adeta büyük bir sorun haline gelen Hollandalı sağ bek Van der Wiel’in kulübe bu yılki maliyeti 4 milyon 255 bin euro oldu. Robin van Persie’den (5.5 milyon euro) sonra en çok kazanan ikinci oyuncu olan tecrübeli futbolcu bu maliyete rağmen beklenen performansın çok altında kaldı.

Van der Wiel Fenerbahçe'den ayrılmaya yanaşmıyor - Resim : 1

Bu sezonu kayıp olarak gören ve futbolcuyu satmak için uğraşan sarı-lacivertliler için gelecek sezon da benzer bir sıkıntı söz konusu. 2017-18 sezonu için de Wiel’in imza parasıyla birlikte alacağı garanti ücret 4 milyon euro. Bu ücretlerin tamamının banka garantisi altında olması yöneticilerin elini kolunu bağlayan başka bir etken.

UEFA ile yapılan finansal anlaşma çerçevesinde zararını azaltıp maaş bütçesini de dengelemek zorunda olan Fenerbahçe, bu nedenle futbolcuyu göndermek ve bu maliyetten kurtulmak istiyor. Ancak Hollandalı oyuncu ayrılık konusunda uzlaşmaya yakın durmuyor. Üç yıl daha kontratı bulunan Van der Wiel’in kontratındaki paranın bir bölümünü almadan ayrılması beklenmiyor.

8 milyon euro

Gökhan Gönül’ün yerine sezon başı büyük umutlarla transfer edilen futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalanmış ve 8 milyon euroluk bir serbest kalma maddesi konmuştu. Bir kulübün futbolcuyu istemesi durumunda bu bedeli ödemesi gerekiyordu. Ancak şu ana kadar böyle bir durum gerçekleşmediği gibi futbolcuya sadece maaşını verebilecek bir kulübün çıkması da zor gözüküyor.

Skorer