Marsel İlhan kendine güveniyor

Marsel İlhan kendine güveniyor

Milli tenisçi Marsel İlhan, "Wimbledon'a ilk kez ana tablodan katıldım, çok güzel bir duygu. İnşallah güzel bir başarı yakalayacağım" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın  başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası'na ana tablodan katılan milli tenisçi Marsel  İlhan, ilk turda zor bir kura çektiğini ancak kendine güveninin tam olduğunu  söyledi.
 
Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda Anadolu Ajansı muhabirinin  sorularını cevaplayan Marsel İlhan, "Wimbledon'a ilk kez ana tablodan katıldım,  çok güzel bir duygu. Daha önceki yıllarda iki kez eleme maçı oynamıştım. İnşallah  güzel bir başarı yakalayacağım. Türkiye'yi temsil etmek her zaman çok güzel, çok  mutluyum"  diye konuştu.
 
İlk turda Polonyalı tenisçi Jerzy Janowicz ile eşleşen milli tenisçi,  "Zor bir kura çektim. Janowicz burada iki yıl önce yarı final oynadı. Çok iyi  servis atıyor, servislerini iyi karşılarsam avantajlı duruma gelebilirim. Zor bir  maç olacak. Kendimi hazır hissediyorum. Londra'da bir haftadır güzel  hazırlanıyoruz. İnşallah yarın korttan galibiyetle ayrılacağım"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Tenisçilerin her hafta farklı bir performans sergileyebildiğini ve  tenisin bu yönüyle diğer sporlardan ayrıldığını belirten İlhan, Wimbledon'daki  öncelikli hedefinin ilk turu geçmek olduğunu kaydetti. Janowicz ile eşleşmesinin üzerinde bir baskı oluşturmadığını dile  getiren milli raket, "Kaybedecek bir şeyim yok. Rakibim şu anda favori görünüyor,  kazanırsam sürpriz olacak. Ben de son dönemde iyi oynuyorum. Toprak kort sezonunu  iyi geçirdim. Kariyerimin en başarılı yılındayım. Kendime güveniyorum"  ifadelerini kullandı.
 
Bu sezon Dubai Tenis Şampiyonası'nda çeyrek finalde Novak Djokovic,  İtalya Açık'ta ikinci turda Rafael Nadal ve son olarak da Fransa Açık ilk turda  Stan Wawrinka ile karşılaşan Marsel İlhan, şöyle konuştu: "İlk turda tercih etmezdim ama sonuçta kura bu. Yapabilecek bir şey  yok, bu yıl çok iyi bir tecrübe kazandım. Önemli olan burada olmak, bu duyguyu  yaşamak ve Türkiye'yi temsil etmek. Büyük isimlerle yine oynamak isterim ama ilk  turda olmasın. Üçüncü, dördüncü turda olabilir"
 
Şu ana kadarki maçlara bakıldığında çim kort sezonunu iyi  geçirmediğini aktaran 28 yaşındaki raket, çim kortta yaklaşık 3-4 haftadır  mücadele ettiğini ve kendisi için Wimbledon'ın önemli olduğunu kaydetti.
 
Wimbledon'da Janowicz ile ikinci randevu 

 
Marsel İlhan, sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan ve dünyanın en  prestijli spor organizasyonları arasında yer alan Wimbledon Tenis Turnuvası'na  kariyerinde üçüncü kez katılıyor. Turnuvaya bu yıl ilk kez ana tablodan giren milli tenisçi, 2010  yılında "Wimbledon'da tek erkeklerde mücadele eden ilk Türk tenisçi" unvanını  kazanmış ve ikinci turda turnuvaya veda etmişti. 28 yaşındaki İlhan, geçen yıl  ise ilk turda ABD'li Denis Kudla'ya 3-1 yenilerek elenmişti.
 
Marsel İlhan ile Polonyalı Jerzy Janowicz, kariyerlerinde ikinci kez  karşı karşıya gelecekler. İki raket 2011 yılında Wimbledon Tenis Turnuvası'nın  elemelerinde eşleşmiş ve Polonyalı tenisçi, 6-4, 6-7, 15-13'lük setlerle  mücadeleyi 2-1 kazanmıştı.
 
Kariyerinin en büyük başarısını Wimbledon'da yaşayan Janowicz, 2013  yılında yarı finale kadar çıkmıştı. Bu başarıyı tek erkeklerde yakalayan ilk  Polonyalı sporcu olan Janowicz, yarı final maçında Büyük Britanyalı Andy Murray'e  3-1 yenilmişti.