Rafael Nadal ders oldu

Rafael Nadal ders oldu

İspanyol raket Rafael Nadal'ın sürpriz vedasının ardından New York'ta favoriler hata yapmadı.

ABD Açık’taki 3.tur maçlarında Roger Federer, Andy Murray ve Stanislas Wawrinka rakiplerine set vermeden kolay galibiyetler aldı, yollarına kayıpsız devam edip son 16’ya adlarını yazdırdı.

Sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık’ta heyecan, altıncı günde oynanan üçüncü tur karşılaşmalarıyla devam etti. Rafael Nadal sürprizinin ardından gözlerin çevrildiği favoriler bu kez fire vermedi.

Tek erkeklerin 2 numaralı seribaşı olan Roger Federer, Alman Philipp Kohlschreiber karşısında zorlanmadan sonuca gitti. 6-3, 6-4 ve 6-4’lük setlerle rakibini 3-0 mağlup eden İsviçreli tenisçi adını dördüncü tura yazdırdı.

3 numara Andy Murray de turu geçen bir diğer isimdi. Brezilyalı Thomas Bellucci ile karşı karşıya gelen İskoç raket rakibini, 6-3, 6-2, 7-5’lik setlerle geçti, tur atlayan isim oldu.

Wawrinka çok rahat

Son Fransa Açık şampiyonu Stanislas Wawrinka da diğer favoriler gibi set vermeden turladı. Belçikalı Ruben Bemelmans ile karşı karşıya gelen İsviçreli tenisçi, 6-3, 7-6, 6-4’lük set sonuçlarıyla adını son 16 tenisçi arasına yazdıran bir diğer isim oldu.

Halep zorlanmadı

Tek kadınlarda da yıldız isimler takılmadı. 2 numara Simona Halep ABD’li Shelby Rogers’ı, 5 numara Petra Kvitova Slovak Schmiedlova’yı 2-0, Sabine Lisicki Çek Strycova’yı 2-1 ile devirdiler. Avustralyalı Samantha Stosur ise İtalyan Sara Errani karşısında 7-5, 2-6, 6-1’lik setlerle sonuca gitti.