Google algoritmasında değişiklik

Google algoritmasında değişiklik
Güncelleme:

Google, bugün paylaştığı bir blog yazısında algoritmasının değiştiğini ve aramalara düzenlemeler getirdiğini açıkladı. Bu işten en çok "akşam maç kaçta", "bu akşamki dizi hangi kanalda, kaçta" gibi saçma sapan başlıklarla Google'ı manipüle eden "sözde" haber siteleri ve "gazete" internet siteleri zararlı çıkacak... Beter olsunlar :)

Google, bugün paylaştığı bir blog yazısında algoritmasının değiştiğini ve aramalara düzenlemeler getirdiğini açıkladı.

Firma, geçtiğimiz yıl gerçekliği bulunmayan haberlerin yayılmasını önlemek için çalışmalara başlamıştı. Şimdi de bu çalışmalarına ek olarak kullanıcıların doğru bilgiye daha hızlı ve güvenilir ulaşması için yeni özellikleri tanıttı.

Arama motoru Google’ın yeni özelliklerden ilki ve en çok dikkat çekeni habere En çok alıntı yapılan etiketini eklemek olacak. Bu yeni özellik, bir haberin ilk kaynağını ve en çok okunanını bulup etiket ekleyecek. Aramalarda ise en çok alıntı yapılmış olan etiketli haberi ön plana çıkaracak. Fakat bu özelliğin çalışması için diğer haberlerin orijinal kaynağa bağlantı vermesi gerekecek.

Google’ın ikinci ve yine çok dikkat çeken özelliği Doğrulama Kontrolü oldu. Google Doğrulama Kontrolü özelliği, arama yaptıktan sonra haberi doğrulamak amaçlı makalelere yönlendirecek. Ayrıca Google Haberler bölümünde günün en çok okunan bağımsız haber yayınları da yer alacak.

Arama motorunun sunduğu bir diğer özellik de Bu Sayfa Hakkında Daha Fazla sekmesi oldu. Bu özellik adından da anlaşılabileceği gibi web siteler hakkında bilgi sahibi olmayı sağlayacak.

Google, algoritmasına eklenen son özellik ise konuyla henüz bir bilginin bulunmadığını gösteren arama sonucu oldu. Bu özelliklerin tümü şimdilik yalnızca ABD’de kullanılıyor. Yenilikler, ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere de ulaşacak.