iPhone 6'nın şarjı 1 hafta dayandı !

iPhone 6'nın şarjı 1 hafta dayandı !
Güncelleme:

Intelligent Energy isimli bir İngiliz firması, cep telefonlarının batarya sorununu tarihe karıştırabilecek bir buluş geliştirdi.

Hidrojen yakıtını baz alan prototip bataryanın yerleştirildiği iPhone 6'nın pilinin dayanma süresi bir haftaya erişti ki standart bir iPhone 6 bataryasının iyi ihtimalle bir günü ancak çıkarabildiğini göz önüne alırsak yeni teknolojinin ne derece muazzam bir potansiyele sahip olduğu gayet net biçimde ortaya çıkar.

Telegraph'ın aktardığı habere göre, patenti Intelligent Energy'ye ait olan sistem, yeniden şarj edilebilir bir batarya temeline dayanıyor. Küçük bir yakıt hücresi formunda çalışan bataryanın sırrı ise hidrojen ve oksijeni birleştirerek elektrik oluşturmasında. Atık olaraksa geriye sadece az miktarda su ve cihazın çalışmasını etkilemeyecek ölçüde önemsiz bir ısı artışı kalıyor.

screenshot_3-038.jpg

Mevcut haliyle sadece telefonlarda değil örneğin arabalarda da kullanılması mümkün görülen bataryanın bir diğer önemli avantajı ise son derece ufak ve ince olduğu için telefonun boyutuna yahut şekline herhangi bir olumsuz katkıda bulunmaması. iPhone'daki tek fiziksel değişiklik cihazın dip yuvasında yer alan ve oluşturulan elektriğin bedeli olan su buharının gitmesini sağlayan ızgaralar.

Kartuşların fiyatının ne olacağı ise henüz belirlenmiş değil ama tanesinin aşağı yukarı bir kahve fiyatıyla eşdeğer olması gündemde ki bu da 5 bilemedik 10 TL demek.

Prototip üzerindeki çalışmalarda, kulaklık soketi üzerinden sokulan bir adaptörle yeniden dolum işlemi yapılan bataryanın nihai aşamada kartuş formuna getirilip o şekilde satılması öngörülüyor. Yani diğer bir deyişle tak-çıkar formunda bir sisteme geçilmesi düşünülüyor.

Bu arada Apple'dan konuya ilişkin bir yorum gelmediğini de not olarak düşelim. Ama tabii kesin olan şey, proje hayata geçirilse dahi en iyi ihtimalle iPhone 7'den önce gelmeyeceği ki bu da 1 yıl demek.