Instagram sil baştan yenilendi

Instagram sil baştan yenilendi
Güncelleme:

Mobil dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından Instagram baştan aşağı yenilendi.

Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, bildiğimiz üzere bir süredir kapsamlı bir tasarım değişikliğini test ediyordu. Daha çok siyah beyaz renklerin ağırlıkta olduğu tasarım nihayet bugün yayına girdi ve Instagram baştan aşağı yepyeni bir görünüme kavuştu.
 
En büyük değişimin logoda yapıldığı aşikar. Artık klasikleşen logo görünümünden sıyrılan Instagram; mor, pembe ve sarı renklerinin ağırlıklı bir şekilde kullanıldığı daha şık ve modern bir logo kullanmayı tercih etmiş.
 
Uygulamayı açtığımızda mavi renkli yazı karakterleri ve butonların yerini tamamen siyah ve beyaza bıraktığını görüyoruz. Böylece paylaşımlar daha çok ön plana çıkarılırken, yorumlar kısmı ise siyah beyaz görünümüyle daha sade bir şekilde geri planda kalmış.
 
Fotoğraf paylaşımı bölümünde de yine belirgin bir değişiklik var. Karmaşık filtre ve ek ayarlar bölümü, çok daha basit ve anlaşılır bir şekilde yeniden elden geçirilmiş. Instagram, yine kendi bünyesinde bulunan Layout, Boomerang ve Hyperlapse uygulamalarını da elden geçirmiş ve bu değişime ayak uydurmuş.
 
Güncelleme sadece mobil cihazlarımızdaki uygulamalar ile de sınırlı kalmamış. Bilgisayarı açıp internet üzerinden de Instagram'a girmeye çalıştığımızda, değişikliği aynı şekilde buraya da uygulandığını görüyoruz.