Ankara ve İzmir'de 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım durduruldu

Ankara ve İzmir'de 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım durduruldu
Güncelleme:

Ankara ve İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanma uygulaması askıya alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanması uygulamasını askıya aldığını duyurdu.

Açıklamada, "Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında ülkemizde de olağanüstü bir süreç yaşanmaktadır.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun "Belediye başkanının görev ve yetkileri" başlıklı 38'inci maddesinin m bendi "Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak" hükmünü amirdir.
Başta yaşı ileri vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgın hastalıklardan korunması amacıyla, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması uygulaması Ankara'da geçici olarak askıya alınmıştır." denildi.

Ankara ve İzmir'de 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım durduruldu - Resim : 1

İZMİR DE İNDİRİMLİ VE ÜCRETSİZ KULLANIMLARI DURDURDU

İzmir'de de, tüm uyarılara rağmen, evlerini terk ederek salgına davetiye çıkaran vatandaşların kullandığı indirimli ve ücretsiz yoplu taşıma uygulamaları geçici süreyle iptal edildi.

Seçiniz...