İmamoğlu: Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir

İmamoğlu: Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir
Güncelleme:

İmamoğlu, “Bu seçim ne seçimi biliyor musunuz? ‘Kanal mı İstanbul mu?’ seçimi. Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye’de konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Onlar o seçimi iptal ettiler. Zannettiler ki Ekrem’in gardı düşer, yüzü asılır. Ben milletime baktıkça yüzüm gülümsüyor, içim moral doluyor. ‘Atom karınca olacağım’ dedim, ben artık atom karıncayı da geçeceğim.

“25 YILDA YAPTIKLARI METRONUN YARISINDAN FAZLASINI 5 YILDA YAPTIK”

5 yılda 65 kilometre metro yaptık, 62 yeni istasyon hizmete açtık. 25 yılda yaptıkları metronun yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. Hem de onlardan çok daha az para harcamamıza rağmen bunu başardık. 

“SADECE ÜMRANİYE’DE KENT LOKANTASINDAN 200 BİN VATANDAŞIMIZ YARARLANDI”

Bostancı – Dudullu metro hattını biz açtık. Ümraniye – Ataşehir – Göztepe metrosunu aynen Dudullu – Bostancı gibi durmuş aldık hadi o ilerlemişti ama Göztepe – Ataşehir metrosu daha doğru dürüst başlamamıştı bile. Ama tam gaz ilerledik 3,5 – 4 senede Ümraniye – Ataşehir – Göztepe hattında bugün deneme sürüşü yaptık. 1 yıl sonra Ümraniye – Ataşehir – Göztepe metrosu da Ümraniye’ye gelecek. 

Sadece Ümraniye’de kent lokantasından 200 bin vatandaşımız yararlandı.

“BU SEÇİMİ YEREL SEÇİM ALANINDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul belediyecilik neymiş gördü. İşini seven, gayretli, adaletli belediye başkanı nasıl olurmuş gördü. Belediyecilikte rakip olabilecek birini bulamadıkları için şimdi bu seçimi yerel seçim alanından çıkarmaya çalışıyorlar.

“SANKİ BİZ DÜŞMAN ORDUSUYUZ BİR SAVAŞ İLAN ETTİ”

Her seçimden önce yaptıkları gibi. Ne yapıyorlar? Hemen milli duygular, hemen inançları istismar ediyorlar. Geçen gün dersine çalışmayan rakibim bir konuşmasını dinledim. Dersine hiç çalışmıyor. Diyor ki; ‘Seçimde öyle bir zafer kazanacağız ki şehit aileleri bayram edecek’. Bak bak bak… Sanki biz düşman ordusuyuz bir savaş ilan etti. Allah akıl versin sana. Hatırlayın, İstanbul’u alınca Filistin Gazze diyordu, şimdi de şehitlerimizi ve gazilerimizi sürecin içerisine dahil etmeye kalkıyor. Ben sana bir şey söyleyeyim buradan, dersine çalışmayan aday, bak söylüyorum, tepe taklak gidiyorsun 31 Mart’ı çıkartabilir misin emin değilim.

“KENDİNİ BU HALE DÜŞÜREN ALLAH MUHAFAZA İSTANBUL’U NE HALE DÜŞÜRÜR?”

Bu aday geldiği günden beri bir şey söylüyor. Diyor ki; ‘Milletin gündeminde olmayan benim gündemimde yok’. Hayatımda gördüğüm en yuvarlak cümle. Ne için söylüyor bunu? Kanal İstanbul için. Bakın ‘Evet, destekliyorum, mutlaka yapılmalıdır’ da demiyor, ‘Hayır, asla yapılmamalı’ da demiyor. Eveliyor, geveliyor. ‘Destekliyorum, Kanal İstanbul mutlaka yapılmalı’ dese, biliyor millet ağzının payını verecek. ‘Kanal İstanbul yanlıştır, asla yapılmamalıdır’ dese bu sefer onu buraya gönderen kişi ağzının payını verecek. İşi zor. O yüzden cesaretle özgüvenle cümle kuramıyor. Kendini bu hale düşüren Allah muhafaza İstanbul’u ne hale düşürür? İstanbul’u Allah korusun. Bu seçim neyin seçimi biliyor musunuz? ‘Kanal mı İstanbul mu?’ seçimi. Bu seçim ya Kanal ya İstanbul seçimidir.

“39 İLÇEDE KENT LOKANTASI AÇACAĞIZ”

İstanbul’da biz 39 ilçede kent lokantası açacağız. Keşke insanlarımız 3 çeşit, 4 çeşit yemeğe 40 lira değil de 400 lira verebilecek güçte olsa. Ama siz bu memleketin öğrencilerinin cebinde para bırakmadınız, emeklileri yoksullaştırdınız. Onun için açıyoruz biz bunları.”