İstanbul’da metro seferleri uzatıldı

İstanbul’da metro seferleri uzatıldı
Güncelleme:

İstanbul’da etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. İETT otobüs seferlerinin yüzde 65’i gerçekleştirilebildi. Metro seferleri dün olduğu gibi bugün de 02.00'ye kadar uzatıldı.

İstanbul'u etkisi altını alan kar yağışıyla ilgili gün boyu denetimlerini sürdüren İBB, Valilik ve ilçe belediyeleriyle koordineli bir çalışma yürüttü.

Metro seferleri dün gece saat 02.00'ye kadar uzatıldı. 11.00 itibarıyla İstanbul'da toplu ulaşımdaki son durum ise şöyle:

METRO İSTANBUL:

Dün gece saat 02.00'ye kadar seferleri uzatılarak sürekli tedbir sürüşleri ve temizleme çalışmaları yapılan raylı sistem hatlarında, bu sabah itibari ile seferler tüm hatlarda normal seyrediyor.

Sadece; T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, dün gece yaşanan arıza nedeniyle rutin olarak 5-6 dakika aralıkta olan seferler, şu anda 10 dakika aralıklarla yapılıyor.
Metro hatlarında seferler bugün de gece saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

ŞEHİR HATLARI:

Şehir Hatları Vapurları'nda an itibariyle yaşanan bir sefer aksaması bulunmuyor ve seferler normal seyrinde yapılıyor.

İETT:

İETT'ye bağlı otobüslerdeki şu an itibari ile gerçekleştirilen sefer oranı % 65 durumunda.
Bugün Planlanan Sefer Sayısı: 43 bin 675
An İtibariyle Planlanan Sefer Sayısı: 14 bin 979
Gerçekleşen Sefer Sayısı: 9 bin 614
Zayi Sefer Sayısı: 5 bin 509
Ek Sefer: 144
Sefer Gerçekleşme Oranı: % 65
Toplam Planlanan Araç Sayısı: 5 bin 240
Mecidiyeköy, Taksim ve Çırpıcı arası ile Anadolu bölgesine geçişler etkilenmiş olup; Anadolu yakasında da Maltepe ve Ataşehir'de, hava muhalefeti sebebiyle KM48 ve 8A hatlarında da seferler etkilenmiştir.