Manisa Tarzanı’nın izinde tohumlar doğayla buluşacak

Manisa Tarzanı’nın izinde tohumlar doğayla buluşacak
Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında, doğa sevgisini yaygınlaştırmayı amaçlayan bir etkinlik gerçekleştirildi. “Doğaya Tohum Bırak: Peçeteye Sarılı Umutlar” adlı etkinlikte, vatandaşlar ve çocuklar tohumları peçetelere sararak yeşil bir gelecek için umut ekti.

Fatih Parkı’nda ve Şehzadeler Parkı’nda düzenlenen etkinliklerde, doğaseverler bir araya gelerek yaban hayatına uygun tohumları peçetelere sardı. Hazırlanan tohumlar, daha sonra dağcılık kulüplerine ve doğa sporlarıyla ilgilenen gruplara teslim edilecek. Doğa yürüyüşleri sırasında bu tohumların uygun alanlara bırakılması ve doğanın yeniden yeşillenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

“Evde bile yapılabilecek bir çalışma”

Doğa gönüllüsü ve emekli Orman Mühendisi Abdül Kadir Hasburkcu, çocuklara uygulamalı olarak neler yapacaklarını anlatarak, “Manisa ile tanışmam 1980’li yıllara dayanıyor. Burada orman mühendisi olarak görev yaptım. Emekliliğimin ardından da toprak, fidan ve tohumla ilgilenmeye devam ettim. Orman Genel Müdürlüğü bize ihtiyaç fazlası tohum gönderiyor, ayrıca yayla bitkileri için Denizli, Eskişehir, Konya ve Afyon’dan destek alıyoruz. Genellikle yaban hayatına uyumlu türleri tercih ediyoruz. Bu çalışma, evde otururken bile yapılabilir; televizyon karşısında yüzlerce tohum peçeteye sarılabilir. Bu yıl binlerce tohumu doğayla buluşturacağız” dedi.
 
Etkinliğe katılan emekli öğretmen Ayfer Yurt ise “2020’de emekli olduktan sonra Anemon Dağcılık Spor Kulübü’ne katıldım. Abdül Kadir Bey’i bu sayede tanıdım. Kulübümüzün gönüllü üyelerinden biri ve adeta Manisa’nın yeni ağaç dedesi. Binlerce tohumun onun sayesinde toprakla buluştuğuna şahit olduk. Manisa Tarzanı’nın izinden gidiyor” diye konuştu.
 
Anemon Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Ömer Bülbül de belediyelerin bu tarz etkinliklere desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Spil Dağı’nda yeni bir yürüyüş rotası oluşturduk ve bunun için destek istedik. Sağ olsun belediyelerimiz hem malzeme hem de ekip anlamında bize yardımcı oldu. Doğaya meyve ağaçları ve yaban bitkileri kazandırmak istiyoruz. İnsanlar yürüyüş yaparken bir meyve koparıp yiyebilsin istiyoruz. Bu küçük adımların büyük etkileri olabilir” diye konuştu.
 
Üç belediyenin ortak katkısıyla doğaya umut tohumları serpilirken, Manisa Tarzanı’nın mirası yeni nesillere çevre bilinciyle aktarılıyor.
 

text-ad
2 gence sopayla işkence eden şüphelinin ilk vukuatı değilmiş! Şoke eden görüntüler 2 gence sopayla işkence eden şüphelinin ilk vukuatı değilmiş! Şoke eden görüntüler Kansere çare bulduğunu söyleyen doktorun sır ölümü! Kansere çare bulduğunu söyleyen doktorun sır ölümü! İstanbul'da Bakanlığın koruması altındaki 5 kız çocuğu aynı anda intihara kalkıştı! İstanbul'da Bakanlığın koruması altındaki 5 kız çocuğu aynı anda intihara kalkıştı! İran-İsrail savaşı 4'üncü gününde: İran'ın İsrail'e misillemesi çok ağır oldu! İran-İsrail savaşı 4'üncü gününde: İran'ın İsrail'e misillemesi çok ağır oldu! Netanyahu: ''Tahran'ı boşaltın, harekete geçiyoruz'' Netanyahu: ''Tahran'ı boşaltın, harekete geçiyoruz'' Emekli ve memurların zamlı temmuz maaşı hesaplandı Emekli ve memurların zamlı temmuz maaşı hesaplandı İstanbul'daki polis vahşetinin kan donduran ayrıntıları ortaya çıktı İstanbul'daki polis vahşetinin kan donduran ayrıntıları ortaya çıktı İzmir'deki fabrika yangının hasarı gün aydınlanınca ortaya çıktı İzmir'deki fabrika yangının hasarı gün aydınlanınca ortaya çıktı İkinci el araç satışında ''yok artık'' dedirten ''şüpheli araç'' oyunu deşifre oldu! İkinci el araç satışında ''yok artık'' dedirten ''şüpheli araç'' oyunu deşifre oldu! Balıkçıların paylaştığı görüntüler ortalığı karıştırdı! Rezervasyonlar bir bir iptal edildi Balıkçıların paylaştığı görüntüler ortalığı karıştırdı! Rezervasyonlar bir bir iptal edildi
Fiyatı altınla yarışıyor! Tazesi 100 kurusu 1.000 TL Fiyatı altınla yarışıyor! Tazesi 100 kurusu 1.000 TL AK Parti'den asgari ücrete ara zam açıklaması AK Parti'den asgari ücrete ara zam açıklaması Piyasalar altüst oldu! Dolar ve Euro yükselişte, altın yeni bir rekora koşuyor! Piyasalar altüst oldu! Dolar ve Euro yükselişte, altın yeni bir rekora koşuyor! Depoları doldurun! Akaryakıt fiyatlarına yine yeniden dev gibi bir zam geliyor! Depoları doldurun! Akaryakıt fiyatlarına yine yeniden dev gibi bir zam geliyor! Ayı saldırısına uğrayan engelli genç hayatını kaybetti Ayı saldırısına uğrayan engelli genç hayatını kaybetti İstanbul'daki lüks AVM'nin kadınlar tuvaletinden sapık çıktı! İstanbul'daki lüks AVM'nin kadınlar tuvaletinden sapık çıktı! Tarihin en çok izlenen dizisinin final sezonundan son fragman! Tarihin en çok izlenen dizisinin final sezonundan son fragman! 1 milyon TL'ye sıfır otomobil hayal olacak! Listede sadece 1 model kaldı 1 milyon TL'ye sıfır otomobil hayal olacak! Listede sadece 1 model kaldı Demir Kubbe'yi delen İran'ın kaç füze fırlattığı ortaya çıktı Demir Kubbe'yi delen İran'ın kaç füze fırlattığı ortaya çıktı İmamoğlu'ndan siyasi yasak istendiği davada tarihi savunma İmamoğlu'ndan siyasi yasak istendiği davada tarihi savunma