1 milyon dolarlık banknot yakalandı !

1 milyon dolarlık banknot yakalandı !

Manisa'da, ABD'de sayılı olarak basılan sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, ABD'de sayılı olarak basılan sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi, şüpheli 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma  Komutanlığı, Gölmarmara istikametine giden bir otomobili Kumçay Köprüsü  yakınlarında durdu. 
 
Araçta bulunan E.K. (35) ile F.G'nin (28) üzerinde gerçek olduğu  belirlenen sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot bulundu. ABD'de sayılı olarak  basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası  alışverişte kullandığı 1 milyon dolarlık banknota el koyan jandarma ekipleri,  "yabancı para kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık" yaptıkları iddiasıyla 2  kişiyi gözaltına aldı. 

manisa-da-1-milyon-dolarlik-banknot-ele-gecirildi-5377384.jpeg
 
Banknotu nereden aldıklarını ve nereye götürdüklerini açıklamayan  şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Ele  geçirilen banknotun ise Merkez Bankası'na teslim edilmek üzere savcılığa  gönderileceği belirtildi. 
 
SINIRLI SAYIDA BASILMIŞ
 
Saruhanlı'da ele geçirilen ve sınırlı sayıda basıldığı bildirilen  sertifikalı 1 milyon dolarlık banknotun, 1988 yılında ABD tarafından prestij  amacıyla bastırıldı. 
 
Uluslararası Milyonerler Birliği tarafından ticari başarının ve  "Amerikan rüyasının" sembolü olarak üretilen 1 milyon dolarlık banknotlar, gerçek  para yerine geçmemesine rağmen yine de büyük değer taşıyor ve koleksiyoncular  arasında on binlerce dolara el değiştiriyor. ABD'de ilk 1 milyon dolarlık  banknot, 1988'de birçok hükümet için para basan Amerikan Banknot Şirketi  tarafından çıkarıldı. Her yönüyle gerçek paraya benzeyen banknotun taklit  edilememesi için o dönemde gerçek paralarda bile bulunmayan özel güvenlik  önlemleri alındı ve her banknot için ayrı sertifika basıldı.