2016 LYS-3 soru ve cevapları açıklandı !

2016 LYS-3 soru ve cevapları açıklandı !
Güncelleme:

Üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) tamamlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nda sona gelindi. Sınavları tamamlayan adaylar şimdiden puanalrını merak etmeye başladı. İşte ÖSYM'nin açıkladığı LYS soruları ve cevapları ve 2016 LYS sınavı hakkında tüm detaylar...

LYS SORU VE CEVAPLARI ÖSYM'NİN RESMİ İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI !

Bu arada sınavın soru ve cevaplarının basın ile paylaşılmayacağı, soruların telif hakkının ÖSYM'ye ait olduğu ve ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soruların görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı bildirildi.

LYS MARATONUNDA SON TUR

Dün sınava giren 460 bin aday, saat 10.00'da mühendislik ve tıp başta olmak üzere sayısal puanların hesaplanmasında kullanılacak Fen Bilimleri Sınavı'nda (LYS-2) soruları cevapladı. 135 dakika sürecek sınavda adaylar fizik, kimya ve biyoloji testlerinden 30'ar soru yanıtladı. Saat 14.30'da ise 102 bin 374 adayın başvurduğu Yabancı Dil Sınavı (LYS- 5) gerçekleşti. 120 dakika süren sınav 80'er soruluk Almanca, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapıldı.

Bugün ise LYS'lerin son oturumu Edebiyat Coğrafya Sınavı (LYS-3) tamamlandı. Sınav saat 10.00'da başladı, adaylara Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56, Coğrafya-1 testinde 24 soru yöneltildi. LYS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) son basamak sınavı olan LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı sona erdi. Üniversitelere girmek isteyen binlerce adayın katıldığı sınavların ikinci basamağı olan LYS'nin son oturumu LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı tamamlandı.

Sınavdan çıkan adaylar, genel olarak soruların zor olmadığını söyledi. Adaylar, belirleyici test grubunun Coğrafya-1'de çıkan harita yorumu ağırlıklı sorular olduğunu belirtti. Çoğu aday ise 56 soruluk Edebiyat test grubunda da soruların ezbere dayalı olduğunu ifade etti.

LYS son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 saat 10.00'da başladı. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 857 bin 32 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü.

LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alıyor. Adaylara, 56 sorunun yöneltildiği Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakika içinde cevapladı. Adaylar, LYS-3'te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamadı.

Adaylar sınav salonunda ter dökerken veliler de onların heyecanına okul bahçesinde ortak oldu.