3. köprüye 10 metre kaldı !

3. köprüye 10 metre kaldı !

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bakanlığın ulaştırma projeleriyle ilgili takvimini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bakanlığın ulaştırma projeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"2015 yılı sonunda Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattımızı açmak istiyoruz" diyen Elvan, Ankara-İzmir hızlı tren hattının ihalesinin 2015'te yapılacağını açıkladı. Elvan Çanakkale Boğazı köprüsünden de raylı sistemin geçeceğini duyurdu.

Elvan, 3. köprünün ayaklarının tamamlanmasına 10 metre kaldığını açıkladı. 

ANKARA-İZMİR HIZLI TREN GELİYOR

Ankara-İzmir YHT hattında 2015 yılında Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacaklarını belirtti. 

Bakan Elvan, bakanlığın yeni projeleriyle ilgili şunları söyledi:

"Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz."

Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın altyapı çalışmalarının tamamlandığını, üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Mart 2015 itibarıyla hizmete sunmak istediklerini bildirdi.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NE RAYLI SİSTEM GELİYOR

Elvan Çanakkale Boğazı'na yapılacak olan köprüyle ilgili ise "Arkadaşlarıma talimat verdim. Çanakkale Köprüsü üzerinden bir demiryolu hattı geçirmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

3. KÖPRÜ'DE SON DURUM

3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kesimin kaldığını belirteren Elvan,  "Bu hafta içerisinde, muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız... Hedefimiz 29 Ekim 2015 itibarıyla üçüncü köprümüzün açılışını gerçekleştirmek" dedi.