Abdullah Gül milletvekili mi olacak ?

Abdullah Gül milletvekili mi olacak ?

AK Parti içinde Abdullah Gül ile ilgili iddialar artarak devam ediyor.

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik bugünkü köşe yazısından AK Parti içinde Abdullah Gül'ün ne yapacağının konuşulduğunu yazdı.

"Hemen baştan not düşeyim: Bu sorunun ardında bir maksat aramak yersiz. Soruyu soranlar, ‘Davutoğlu karşıtı’ ya da ‘Gül’cü’ vs değil." diyen Murat Çelik, Abdullah Gül’ün partiye dönüp dönmeyeceğini merak eden AK Partili sayısının çok olduğunu belirtti.

Çelik şöyle yazmış:

"Sordum, soruşturdum; dün itibariyle AK Parti’ye herhangi bir üyelik başvurusu yok Abdullah Gül’ün.  Bu yönde bulunulmuş başka bir girişim de yok. Zaten üyelik için formlarını başkası doldursa bile, sonuçta Gül’ün imzası gerekiyor. Ancak bu noktada, önemli bir ayrıntı var. O da şu...

Herhangi birinin, bir siyasi partiden milletvekilli adaylığına başvurması için, o partiye üye olması şart değil. Parti, o kişiyi aday gösterirse, üyelik o aşamada otomatik olarak gerçekleşiyor. (Aday adaylığı değil, ‘adaylık’ aşamasında.) Yani, Haziran seçimlerinde, kurucusu olduğu partiden milletvekili adayı olmak için başvurur, AK Parti yönetimi de kendisini aday gösterirse; Abdullah Gül’ün partiye yeniden üyeliği konusu, rutin bir imzadan ibaret hâle geliyor ve formaliteye dönüşüyor. Partideki merak sürüyor. Gül cephesindeki sessizlik de öyle."