Acıdan yataklara düştü...

Acıdan yataklara düştü...

Uludağ’da kızak kazasında ölen küçük Elif'in ailesi çok zor günler geçiriyor...

Uludağ’da kızak kazasında ölen 7 yaşındaki Elif’in annesi yatağa düştü. “Bu acı tarif edilemez” diyen acılı baba da kızının montunu görünce bayılmış...

Uludağ’da pazar günü kızak kazasında 7 yaşındaki Elif Uymuşlar’ın ölmesinin ardından ailesi yasa boğuldu. Kızıyla kayan anne Ceyda Uymuşlar, yasak alanda kaydıkları iddiaları hakkında, kızak kiralayan yetkiliye otel bölgesinde kaymak istediklerini söylediğini ancak kendisine, “O bölgede kaymak yasak, bu alan bizim bölgemiz burada kaymak zorundasınız” şeklinde yanıt verildiğini söyledi. Anne uyumuşlar, kaza öncesinde parkurun sonundaki tümseğin arkasında dere olduğunu bilmediğini ve tümseğe geldiklerinde duramayıp tümseğin üstünden fırladıklarını ve dere yatağına düştüklerini kaydetti.

 
Montunu görünce yıkıldım
 
Yaşadıkları acıyı Vatan’a anlatan baba Cengiz ve anne Ceyda Uymuşlar, her gün yanlarında uyuyan Elif’i yitirdikleri için perişan olduklarını söyledi. Acılı baba, “Kızım olmadan nasıl yapacağım bilmiyorum. Acımı nasıl tarif edeceğim bilmiyorum. Evin her yerinde o var sanki. BuSabah montunu gördüm ve yığılıp kaldım. Eşimle ikimiz de öğretmeniz. Eşim memur olarak çalışıyor ama ben çocukların öğrencilerin karşısına çıkıyorum. Bundan sonra o çocuklara nasıl bakacağım nasıl dayanacağım bilmiyorum. Hiç kimse böyle bir acıyı yaşamamalı. Kızım aklımdan çıkmıyor. Hayat doluydu. Mektup yazmayı çok seviyordu. Bize yazdığı mektuplar geliyor aklıma” dedi. Kaburgaları kırılan ve ayağında çatlak oluşan anne Ceyda Uymuşlar da, gözyaşları içerisinde şunları söyledi: “Eşimle dışarı çıktığımızda onun ellerini tutup gezdirdiğimiz anları düşündükçe kahroluyorum.” 
 
Günlük 50 bin liralık rant!
 
Kayak ve Snowbaord Derneği Başkanı Yahya Usta da, kazanın olduğu alanda kızakçılar arasında bir rant olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kaza bölgesinde 500 civarında kızak var. Kayak motoru ve kayak malzemeleri kiralama dükkanları bu işi yapıyor. Saati 20 TL’den bir kızak özellikle Şubat tatillerinde günübirlik gelenlere kiralanıyor. Yaklaşık 50 bin TL günlük kazanç var. Günübirlik gelenler için en kolayı kızakta kaymak. Parkurların da genişlemesi gerekiyor. Kızağın önünde rehber yok. Öğretici belgeleri yok. Belli bir alanları var. Kayak pistlerinde bu tür kazalar olmuyor, tedbirler çok fazla ve rehberler var. Kızak parkurunda da yayalar çok oluyor. Paltolu, kravatlı kişiler bile görülüyor. Kazanın olduğu yerin alt tarafında dere var. Bir de rant var tabi. Herkes birbirine çamur atıyor.”