Adana'daki Polis Merkezine Saldırı

Adana'daki Polis Merkezine Saldırı

Nöbetçi polisin, saldırıda kullanılan otomobilin sürücüsünü, aracı park etmeye çalışırken uyardığı, bu sırada ara sokaktan uzun namlulu silahla ateş açıldığı ve polis memurunun anında karşılık verdiği belirtildi

ADANA (AA) - Adana'da polis merkezi önüne bırakılan patlayıcı yüklü otomobilin kontrollü infilak ettirilmesinin ardından saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

 

Merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi Şehit Mehmet Özel Caddesi'nde Denizli Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobilin kontrollü olarak patlatılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi ve TEDAŞ ekipleri, enkaz kaldırma çalışmasına başladı.

Belediye ekipleri, yollarda temizlik çalışması yaparken, TEDAŞ ekipleri ise kopan elektrik tellerini onardı. 

İş yeri zarar gören esnaf da kırılan cam ve diğer malzemeleri temizledi.

Öte yandan polis merkezinin girişinde nöbet tutan polisin, saldırıda kullanılan otomobilin sürücüsünü, şüphe üzerine aracı park etmemesi konusunda uyardığı, bu sırada ara sokaktan uzun namlulu silahla ateş açıldığı ve polis memurunun anında karşılık verdiği belirtildi.

Kısa süreli çatışmanın ardından olay yerinden kaçan saldırganların 2 ya da 3 kişi olduğu, bombayı uzaktan kumandayla patlatmaya çalıştıkları tespit edildi.

Bu arada, polisin pazar günü kentteki bazı polis merkezlerine saldırı olabileceğine yönelik bilgi aldığı bu yönde önlemleri artırdığı öne sürüldü.