Ahi Evran Üniversitesinin katıldığı projeye 2 milyon 35 bin Lira destek

Ahi Evran Üniversitesinin katıldığı projeye 2 milyon 35 bin Lira destek

TÜBİTAK, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ) de ortak olduğu projeye 2 milyon 35 bin lira destek verdi.Ahi Evran Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus...

TÜBİTAK, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ) de ortak olduğu projeye 2 milyon 35 bin lira destek verdi.

Ahi Evran Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Karataş'ın yer aldığı, 'Anot Tarafında Çok Düşük Stokiyometrik Akışla Çalışan Polimer Elektrolit Membranlı Yakıt Hücresinin Tasarımı, Üretimi ve Çalışma Koşullarına Uygun Membran Elektrot ve Katalizör Malzemelerin Geliştirilmesi ve Test Edilmesi' başlıklı projeye TÜBİTAK destek verirken, destek miktarının 2 milyon 35 bin lira olduğu ifade edildi.

TÜBİTAK tarafından, '1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı' birimleri alanında destek alan proje de Ahi Evran Üniversitesi’nin yanı sıra Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve bir sanayi kuruluşunun da olduğu ve projenin bu şekilde ortak yürütüleceği de ifade edildi.

Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, 1 Ağustos 2014 tarihinde başlayan ve üç yıl içerisinde tamamlanması gerekli olan proje için toplamda 2 milyon 35 bin 364 liralık bir bütçe ayrıldığı dile getirildi. Öğretim üyesi Doç. Dr. Yunus Karataş ve çalışma grubunun yakıt pili teknolojisini anlamak, yakalamak ve Türkiye'de önemli bir adım atılmış olacağı, yakıt pilinin bütün bileşenlerinin ve yakıt hücresinin bütün bileşenlerinin Türkiye’de oluşturulması açısından yapılacak çalışma olacağı kaydedildi.

CİHAN