AK Partili Soylu'dan iddialı sözler

AK Partili Soylu'dan iddialı sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, anayasa ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'de yeni bir Anayasa yapmak istediklerini belirterek, "Bu anayasayı değiştireceğiz. Bu anayasa bizi temsil etmiyor. Bu anayasa bu milletin birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini, kardeşliğini, değerlerini, milli birliğini, hassasiyetlerini, hasretini temsil etmiyor. Temsil etmediği için yamalı bohça gibi oldu" dedi.

Soylu, AK Parti Araklı İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilerlemesinin engellenmeye çalışıldığını ve ülkenin, hedeflerine ulaşması için güçlü bir iktidara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de güçsüz bir hükümet olsaydı, koalisyon hükumeti olsaydı, şimdi ülkede kurtarılmış bölgeler olurdu" ifadesini kullandı.

Türkiye'de güçlü bir iktidar olduğu için ülkede bu tür olumsuzlukların yaşanmadığını dile getiren Soylu, "Türkiye 300 yıldır ilk kez ayaklarının üzerinde duruyor. Çeşitli dönemler durmaya çalıştı. İstiklal harbinden sonra, Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra durmaya çalıştı, müsaade etmediler. Türkiye, rahmetli Adnan Menderes ile Turgut Özal ile ayakları üzerinde durmaya çalıştı, müsaade etmediler. Necmettin Erbakan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştılar, adım attırmadılar. 21. asrın başından itibaren Türkiye bu fırsatı yakaladı, gelin bu fırsatı devam ettirelim" diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin ayakları üzerinde durmasının hem ülkenin hem bölgenin menfaatine olduğuna işaret ederek, AK Parti'nin de milli ve değerli olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'ye çarığı ters giydirmek isteyenlere 13 yıldır çarığı ters giydirdiğini ve bunu milletin sayesinde gerçekleştirdiğini belirten Soylu, "Bu ülkedeki insanlarımızın teminatı bu seçimdir, 7 Haziran seçimleridir. Yeter artık. 300 yıldır ayağımıza takmadıkları çelme kalmadı. Bu coğrafyayı kördüğüm haline getirmeye çalışıyorlar. Bir tek umut var, bu görülmüyor mu? Başka umut yok" dedi.

Süleyman Soylu, AK Parti'nin milletin umudu olduğunu ve ülkede anayasayı değiştirip başkanlık sistemini getireceklerini anlatarak, "Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Hedeflerimiz, ideallerimiz var. Bu anayasayı değiştireceğiz. Bu anayasa bizi temsil etmiyor. Bu anayasa bu milletin birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini, kardeşliğini, değerlerini, milli birliğini, hassasiyetlerini, hasretini temsil etmiyor. Temsil etmediği için yamalı bohça gibi oldu ama ruhu hale kendini muhafaza ediyor. Bu anayasanın ruhu 1980 darbesinin ruhudur ve bunun değişmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sisteminin önemini ifade ettiğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Niçin başkanlık sistemi diyor Tayyip Erdoğan? Derdi ne yani? Başbakan oldu, cumhurbaşkanı oldu, devam eder gider. Derdi kendisi değil, derdi bu sistemi değiştirmemiz lazım. Bu sistemi bahane edip Türkiye'nin huzurunu bozuyorlar. Allah korusun ileriki tarihlerde hiç hesap etmediğiniz durumlarla karşı karşıya kalırsanız, koalisyon olursa, güçsüz hükumetler olursa Türkiye'de aynı sıkıntı olmaz mı? Bir gazete manşetiyle bakan düşüren, başbakanlığı, cumhurbaşkanlığını tehdit eden basın patronlarını unuttuk mu, toprağa mı gömdük onları, yaşamıyorlar mı onlar? Fırsat kollamıyorlar mı? Giden milletin cebinden, değerinden olur. Giden büyük medeniyetimizin yarına erişme hayalinden olur."

 Soylu, bu nedenlerle önümüzdeki genel seçimlerin Türkiye'nin geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayarak, seçmenlerin AK Parti'ye destek olmasını istedi.

 Süleyman Soylu daha sonra Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret etti.