Alman Basını: Bu Fotoğraf Dünyayı Sarstı

Alman Basını: Bu Fotoğraf Dünyayı Sarstı

muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği fotoğraf dünya kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor.

muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği fotoğraf dünya kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor. Alman gazeteleri fotoğrafı sayfalarına taşırken, sığınmacı dramını gözler önüne seren o kareyi buzlamadan vermeyi tercih etti.

Frankfurter Allgemeine: Bir fotoğraf dünyayı sarstı

Tüm dünyada yankı uyandıran fotoğrafı buzlamadan veren gazete, "Bir fotoğraf dünyayı sarstı" başlığıyla verdi.

"Aylan Kurdi ailesiyle birlikte Suriye'den kaçtı. Avrupa'ya ulaşmak isterken botları battı. Üç yaşındaydı. Kıyıya vuran bedenini gösteren fotoğraf #KiyiyaVuranInsanlik hastagiyle tüm dünyaya alarm verici bir mesaj verdi."

Deutsche Welle: Kıyıya vuran insanlık

Küçük bir çocuğun şoke eden fotoğrafı #KiyiyaVuranInsanlik hastagiyle sosyal medyada dehşetle karşılandı. Ailesi insan tacirleri aracılığıyla güvenli Avrupa topraklarına ulaşmak istiyordu- alabora oldu.

Die Zeit: Ölü bir çocuğun fotoğrafı sığınmacı krizinin sembolü oldu

Türkiye'de sahile vuran bir çocuğun görüntüsü dehşet yol açtı. Twitter üzerinden hızla yayılan görüntüyü gazeteler sayfalarına taşıdı.

Bild: Yastayız

"Suriyeli bir çocuk Bodrum sahilinde ölü olarak yatıyor. Ülkesindeki savaştan kaçarken boğuldu, Avrupa'ya gitmek isterken. Buna benzer utanç verici fotoğraflar artık sıradan hale geldi. Biz buna artık dayanamıyoruz, ama göstermek istiyoruz, göstermek zorundayız, çünkü bu kareler insanlığın sığınmacı krizindeki başarısızlığını gözler önüne seriyor. Sahillerimizde hala çocukların ölümüne izin verirsek, zengin Avrupa olarak suçlu hale geliriz. Bizim bu faciayı seyredecek çok sayıda gemi, helikopter ve keşif uçağımız var. Bu fotoğraf tüm dünyaya başka çocukların ölmemesi için ortak hareket etmesi gerektiği mesajını veriyor. Çünkü bizler kimiz, hala bu tür olayların yaşanmasına seyirci kalırsak bizim değerlerimizin anlamı ne."

n-tv.de: "Avrupa'nın çöküşü- Bir fotoğraf dünyayı sessizliğe boğdu"

"Onbinlerce kişi Avrupa'ya kaçış yolunda Akdeniz'de hayatını kaybetti. Türkiye'nin turizm kalesinde bir Suriyeli çocuğun sahile vuran cansız bedeni şimdi tüm kıtayı şoke etti."

n24.de: "Trajediyi gözler önüne seren fotoğraf"

"Şoke eden bir fotoğraf trajediyi gözler önüne seriyor: Türkiye'nin tatil kenti Bodrum sahilinde Suriyeli küçük bir çocuğun cansız bedeni yatıyor. Sığınmacı faciasının üzücü bir sembolü."

Handelsblatt: "Sahilde ölü bir çocuk, krizin sembolü"

"Suriyeli küçük bir çocuk Akdeniz üzerinden kaçışı başaramadı. Türkiye sahilinde boğuldu. Cansız bedeni Bodrum sahilinde yatıyor. Bu fotoğraf tüm dünyada dehşet uyandırdı."

Kaynak: Doğan Haber Ajansı