Alo TEOG hattı kuruldu

Alo TEOG hattı kuruldu
Güncelleme:

TEOG'taki skandal yerleştirmeler nedeniyle çaresiz velilere Bakanlık "Alo 147'yi arayın" yanıtı verdi.

Çocuklarını istemedikleri ya da evlerine uzak okullara yerleştirmek zorunda kalan velilerin başvuruları 2. nakil haftasında da alınamadı. Dilekçeler, 'Boş kontenjan yok' gerekçesiyle bekletiliyor. Duruma en çarpıcı örneklerden biri Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi. MEB, 440 kontenjanı olan okula 800'e yakın öğrenci yerleştirmiş.

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) kapsamında 2’nci nakil haftası başladı ancak bazı okullarda boş kontenjan kalmadığı için başvuru dilekçeleri müdür masalarında bekliyor. Veliler çaresizce evlerine yakın okullarda kontenjan açılmasını beklerken, okul yetkilileri de ailelere Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “ALO 147’yi arayın” önerisinde bulunuyor.

Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 2’nci nakil haftasına girildi. İlk hafta okulların kontenjanları dolu olduğu için devlet okullarına nakil başvuruları alınamadı. Çocukların istemediği ya da evlerine uzak okullara yerleşen veliler, 2’nci haftaya umut bağladı ancak birçok okulda değişen bir şey olmadı. Okul yetkilileri, boş kontenjanları olmadığı için dilekçeleri bekletiyorlar. Hem yetkililer hem de aileler önümüzdeki hafta diğer liselerde boş kontenjan açılmasını ve başvuruları sisteme işlemeyi umut ediyor. Yöneticiler, okulların açılmasına sayılı gün kala hem yeni eğitim öğretim yılı planlarını yapmaya çalışıyor, hem de ailelerin sorularına cevap veriyor. Çözüm bulamadıkları sorular için de ailelerin ‘ALO 147’yi aramasını öneriyorlar.