Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (1)

Huzurlu bayramANTALYA, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Alanya ve Fethiye başta olmak üzere Akdeniz'de Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı....

Huzurlu bayram

ANTALYA, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Alanya ve Fethiye başta olmak üzere Akdeniz'de Kurban Bayramı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kurban Bayramı'nda vatandaşların rahat ve huzurlu bir tatil geçirmeleri için tüm kamu kurum ve kuruluşları seferber oldu. Emniyet, il sağlık, Türk Telekom ve sosyal hizmetler il müdürlüklerine gerekli talimatlar verilerek, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri için gereken önlemler alındı.

KIRMIZI OTOBÜS VE ANTRAY ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak için ulaşımda kolaylık sağladı. Kurban Bayramı boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımı rahatlatmak için aldığı kırmızı renkli 40 otobüs, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile Müze ve Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı, 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak. Özel Halk Otobüsleri ve minibüsler ise normal tarife üzerinden yolcu taşıyacak.

MEZARLIKLARDA ÖNLEM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Arife günü denetimleri artıracak zabıta ekipleri, Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında halkın mezarları rahat ziyaret edebilmesi için önlemleriNİ alacak. 2 mezarlıkta arife günü ve bayramda din görevlileri hazır bekleyecek. Mezarlıklarda vatandaşlara şeker ikram edilecek.

İTFAİYE 24 SAAT GÖREVDE

ASAT Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, vatandaşın herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti. İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak.

İLLERDE ÖNLEMLER

Bayram süresince polis ve jandarma izinsiz çalışacak. Havalimanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyelerle şehir içi ve karayolları üzerindeki trafik ekiplerinin sayısı artırıldı. Bayram için Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur valilikleri de tedbir aldı. 3 ilde zabıta ekipleri bayram süresince denetimlerini sürdürecek. Cenaze ve itfaiye hizmetleri de bayramda aralıksız verilecek.

DOĞAN HABER AJANSI

Foto: Kurbanlık alan vatandaşların fotosu, Ebru Gündeş, Sezen Aksu

--- KUTU1 ---

BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

ANTALYA : 07.54

ALANYA : 07.49

MANAVGAT : 07.51

KUMLUCA : 07.56

KAŞ : 07.58

BURDUR : 07.57

BUCAK : 07.56

ISPARTA : 07.56

YALVAÇ : 07.54

AFYONKARAHİSAR : 07.58

DİNAR : 08.00

FETHİYE : 08.01

--- KUTU2 ---

ACİL TELEFONLAR

İtfaiye : 110

Ambulans : 112

Telefon Arıza : 121

Alo Trafik : 154

Polis İmdat : 155

Jandarma İmdat : 156

Sahil Güvenlik : 158

Su Arıza : 185

Elektrik Arıza : 186

Cenaze Hizmetleri : 188

--- KUTU3 ---

BAYRAMDA HAVA

3 GÜN GÜNEŞLİ

Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki Antalya, Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur'da Kurban Bayramının ilk üç günü havanın açık olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının 18 ile 28 arasında değişeceğini kaydeden Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bayramın son günü olan 28 Ekim günü yağış beklendiğini aktardı. Yetkililer, yağışın aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde olacağını kaydetti.

--- KUTU4 ---

KURBAN KESİM YERLERİ

Büyükşehir Belediyesi, Yeşilbahçe Kapalı Cumartesi Pazarı (Dedeman karşısı), Meltem Mahallesi LPG'li Araç Muayene İstasyonu'nu (Yeni Adliye Sarayı yanı) kurban kesim yerleri olarak belirledi. Muratpaşa'da Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazarı, Konuksever Mahallesi Kapalı Pazarı, Güzeloba Mahallesi Kapalı Pazarı, Yenigün Mahallesi Kapalı Pazarı, Yeşilbahçe Mahallesi Dedeman Kapalı Pazarı, Portakal Çiçeği Kapalı Pazarı ve Kızıltoprak Mahallesi Kapalı Pazarı'nda kurban kesimi yapılabilecek. Konyaaltı'nda Pınarbaşı, Liman, Siteler ve Altınkum kapalı pazar yerleri kurban kesim alanı olarak ilan edildi. Kepez'de, Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı, Yenidoğan Mahallesi kapalı pazar yeri, Varsak Karşıyaka kapalı pazarı, Teomanpaşa kapalı Cuma pazarı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü'nün güneyi kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

--- KUTU5 ---

SANATÇI AKINI

Kurban Bayramında Antalya'daki beş yıldızlı oteller, konser programlarını belirledi. Göynük'teki Rixos Sungate Otel'de 26 Ekim gecesi Ferhat Göçer, 28 Ekim gecesi Fahir Atakoğlu eşliğinde Sezen Aksu sahneye çıkıyor. Mardan Palece Otel'de 26 Ekim gecesi Volkan Konak, 28 Ekim gecesi de Ebru Gündeş hayranlarıyla buluşacak. Belek'teki Cornelia Diamond'da ise Didar ve Suzan Kardeş sahneye çıkacak.

===

29 Ekim coşkusu binalara yansıdı

ANTALYA, Kurban Bayramının hemen ardından kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kentin Lara semti Tekelioğlu Caddesi üzerinde bulunan Astur Manolya ile Astur Ceylan Siteleri blokları, dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Cadde boyunca her binanın üzerine asılan bayraklar, görsel bir şölen oluşturdu. 213 dairenin bulunduğu Astur Ceylan Sitesi yöneticisi Şeref Ceylan, 160 dairenin bulunduğu Astur Manolya Sitesi yöneticisi Mustafa İkizoğlu ile birlikte Muratpaşa Belediyesi'ne başvurduklarını ve bayrakları belediyeye astırdıklarını söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi belediyenin bu tür çalışmaları olduğunu bildiklerini belirten Şeref Ceylan, "Belediyeye giderek Tekelioğlu caddesine bakan binalarımıza bayrak asmalarını istedik. İki site sakinleri olarak Cumhuriyet Bayramımıza biz de böyle destek vermek istedik" dedi. Yol boyunca her binaya bir bayrak ve Atatürk posteri asıldığını, cadde boyunca görsel bir şölen oluştuğunu vurgulayan Ceylan, "Bayrakları görenler site yönetim ofisimize gelerek bizlere teşekkür ediyor. Biz de Muratpaşa Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. İsteğimizi kırmayarak bayrakları en kısa sürede astılar" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bayrakların fotoları.

===

Baroda seçim heyecanı

TÜRKİYE'nin 4'üncü büyük barosu olan Antalya Barosu'na kayıtlı 2 bin 723 avukat, 3 Kasım günü genel kurula, 4 Kasım Pazar günü ise başkanlarını ve yeni yönetimlerini seçmek üzere sandık başına gidecek. 5 başkan ve yönetim kurulu adaylarının yarışacağı seçimlerde adaylar oy taplamak için tüm avukat arkadaşların bürolarını sırayla gezip, projelerini anlatıyor.

2 dönemdir başkanlık yapan ve 3'üncü dönem için yeniden oday olan Zafer Köken, Türkiye Barolar Birliği'yle ortaklaşa yürütülen çalışma ile Konyaaltı sahilinde 7 katlı otelin satın alınması için harakete geçti. Burasının 'Avukat Evi' olarak önümüzdeki yaz hizmete gireceğini belirten Köken, ayrıca Konyaaltı Beachpark'ta bir de lokal tahsis sözleşmesinin imza aşamasında olduğunu bildirdi.

Başkan adaylarından Alper Tunga Bacanlı ise üyelerine müstakil baro binası sözünü veriyor. Bacanlı ayrıca Türkiye Barolar Birliği'nin desteğini de alarak en az 800 kişilik kongre salonu, misafirhane, spor kompleksi, lokal, kreş ve havuz bulunan her türlü sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği bir sosyal tesis planlıyor. Bacanlı ayrıca meslektaşlar arasında yardımlaşmanın da geliştirileceğini belirtiyor.

Seçim kitapçığında 'Takip eden değil, takip edilen öncü baro' sloganıyla seçime giren Hasan Uğur ve ekibi ise meslektaşları için baroda kadrolu doktor ve diş hekimi istihdamı ile sağlık hizmeti vereceklerini vaat etti. Uğur seçim broşüründe ayrıca baro lokalinin meslektaşlarının her türlü ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olacağı sözünü verdi. Uğur'un vaatleri arasında ayrıca CMK ücretlerinin hızlı ödenmesi ve genç meslektaşlara düşük faizli krediyle kamu avukatlarının sorunlarının çözümü de var.

Antalya'ya 10 yıl önce yerleşen ve seçime bağımsız olarak katılan Yusuf Aslan ise 'Radikal projeler üreten, meslektaşlarının hak ve yararlarını savunan, tarafsız, bağımsız, demokratik, katılımcı ve özgürlükçü baro' sloganıyla seçim yarışına girdi. Yusuf Aslan da avukatların aileleriyle dinlenebilmesi için bir lokal sözü vererek, "Baro bahçesi yapacağız. Antalya'da geniş bir arazi satın alınarak büyük bir yeşil alan tesis edilecek. Bahçenin yapısına uygun 2 katlı bina yapılacak. Ayrıca baro gençlik sorunları kurulunu oluşturacağız. Duruşma saatleri sorunlarına çözüm bulunamamış. Ses getiren bir baro dergisi yapacağız" dedi.

Uzun süreden bu yana Baro Genel Sekreterliği görevini yürüten ve bu dönem ilk defa baro başkan adaylığını açıklayan Mustafa Murat Bilgin'in en önemli vaadi ise 'Mobil hukuk sistemi' oldu. Bazı barolarda uygulanmaya başlanan mobil hukuk sistemi, müvekkillerin telefonla avukata danışma sistemi olarak tanımlanıyor. Vatandaş avukata telefonla danışarak hukuki yardım alırken, bunun faturası ise cep telefonuna yansıyacak. Bilgin ayrıca çocuklu üyelerine de kreş sözü verdi.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Kömür çuvalları arasında esrar sevkiyatı

ANTALYA'da doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu madde esrarı TIR dorsesi içerisinde bulunan kömür çuvalları arasına gizleyerek kente getiren 2 kişi gözaltına alındı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden temin ettikleri esrarı kente getirmeye hazırlanan kişiler olduğu ihbarını aldı. Olayla ilgili araştırma başlatan polis, bir TIR dorsesinde esrarı getiren zehir tacirlerini kent girişinde beklemeye başladı.

Antalya- Alanya karayolu Aksu ilçesi girişinde bekleyen polis önce yol kontrolü yapan otomobili, ardından TIR'ı durdurdu. Araçlarda bulunan Veysel A. ve Zeki A. kardeşler gözaltına alınırken, TIR dorsesinde ve araçta arama yapıldı. Aramalarda kömür çuvalları arasına gizlenmiş 46 kilo 198 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheli kardeşler sorgulanmak üzere Narkotik Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü. Zehir tacirleri çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ele geçirilen malzemenin fotosu

===

Eğitimli pastacı oldular

MESLEKİ Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı'nca (MEKSA) hayata geçirilen 'DE-GROUP Projesi' (Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim) kapsamında, MEKSA-AESOB işbirliğiyle açılan pasta ustası yardımcılığı kursu sona erdi. İşletmelerüstü Eğitim Merkezi'ndeki kursa, işsiz genç kızlar ve yetişkin kadınlar katıldı. 6 ay süreli eğitimde, yaş, kuru pasta, kurabiye, simit, baklava, lokum, tatlı çeşitlerinin yanında, reçel, gözleme, içli köfte, yaprak sarması yapımı da öğretildi. Son gün yapılan uygulamalı sınavda başarılı olan 25 kursiyer, yeni işlerine hemen başladı.

Kurs öğretmeni Şükran Göze, iki ay süreli teorik eğitimde kişisel bakım, hijyen, iş güvenliği, sağlıklı beslenme konularının işlendiğini, üçüncü aydan itibaren de uygulamaya geçildiğini belirtti. Göze, "Bilimsel metotlarla nişan, düğün, doğum günü pastası yapımı üzerinde daha fazla durduk. Meyveli, likörlü pastalar yaptık. Evlerdeki çocuk oyuncaklarını, perde tülünü, doğadaki çiçek ve yaprakları bile kalıp yapıp, yaş ve kuru pastalar üzerini süsleyip, dekoratif pastalar ürettik" dedi. Göze, kursiyerlerin bazı otellerde, pastane, pizza ve simit fırınlarında işlerinin hazır olduğunu da kaydetti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Pasta ustası yardımcılığı kursiyerler, uygulamada yaptıkları üretimlerini gösterirken foto

===

Genç yeteneklere sertifika

REPLİK Anlatım İletişim Sanat Eğitimleri Kurumu'nda 2.5 ay süren kamera önü oyunculuk eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. 1997 yılında açılan drama, diksiyon, bale, dans, oyunculuk, müzik, piyano, keman eğitimi gibi birçok sanat dalında kursun bulunduğu kurumun ortakları Çiğdem Bulut ve Barış Fındık, kursların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Değişik yaş ve meslek grubundan bir çok öğrencinin bulunduğu kamera önü oyunculuk eğitiminde 'Uzaklar' ve 'Yollar Tükendi' adlı oyunlar çalışıldı. Mezuniyetin ardından yeniden açılan kurs kayıtlarına ise ilgi büyük. Şimdiden kontenjan sayısına ulaştıklarını belirten Çiğdem Bulut, "Eğitim kurslarımız durmaksızın devam edecek. Yeni mezunlar verdikçe, yeni öğrenciler gelecek" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

24 EKİM ÇARŞAMBA SABİTLERİ

==========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 15/25 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 10/18 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 10/16 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ALANYA : 19/25 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 14/23 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 10/18 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

MANAVGAT : 14/26 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 12/25 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 10/19 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 06/18 (YER YER SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 09/20 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 14/24 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.45 07.06 12.49 15.49 18.19 19.33

AFYONKARAHİSAR: 05.45 07.09 12.49 15.46 18.17 19.34

BURDUR : 05.46 07.09 12.50 15.49 18.19 19.35

ISPARTA : 05.45 07.08 12.49 15.48 18.18 19.34

ALANYA : 05.34 07.01 12.44 15.44 18.14 19.28

KEMER : 05.46 07.07 12.50 15.50 18.20 19.34

KUMLUCA : 05.47 07.08 12.51 15.51 18.21 19.35

FETHİYE : 05.51 07.13 12.55 15.54 18.24 19.40

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ALİBERK Cumhuriyet Mah. 629 Sk. 14/A 334 30 85

BULVAR Perge Bulvarı 124/1 312 53 06

ERSOY Kültür Sağlık Ocağı karşısı 227 15 64

EVRE 100. Yıl Blv. Kilit Apt. 29/6 247 34 30

MURATPAŞA Elmalı Mah. H.Subaşı Cad. 24/3 241 23 09

ÜNAL Bülent Ecevit Blv. 155/1 324 74 56

YAPRAK Kazım Karabekir Cad. 334 06 42

YENİ ARAT Gürsu Mah. Gazi Mustafa Kemal Blv. 229 46 88

YURTPINAR UĞUR Sema Yazar Hast. yanı 339 33 44

AFYONKARAHİSAR

--------------

DOST Devlet Hast. karşısı 213 77 72

KANLICA 12 Nolu Sağlık Ocağı karş. 216 67 78

MERKEZ Ziraat Bankası arkası 215 15 83

ISPARTA

-------

DUYGU Bağlar Mah. 110. Cad. 2758 Sk. No:2/1 223 65 30

ESRA Yayla Mah. 1615 Sk. No:12/E 232 75 65

BURDUR

------

DURMAZER Yeni Mah. Şehit Ersan Cad. No:16/A 233 54 04

ALANYA

------

ALANYA G.Pınarı Mah. Büyük Otel karşısı 513 20 07

ÖZNUR Özel Hayat Hastanesi karşısı 512 63 45

KEMER

-----

ANTALYA Atatürk Bulvarı No:11/C 814 25 32

MANAVGAT

--------

KAHVECİOĞLU Tugayoğlu Cad. 3/F 746 15 06

ÜNAL Hastane Cad. 746 12 92

FETHİYE

-------

DEVA Günlükbaşı 613 42 32

EROĞLU Belediye karşısı 614 14 97