AVRUPA'DA BİR TÜRK OKULU -YEŞİLOVA'DAKİ KARACAOĞLAN MAHALLESİ İLKÖĞRETİM OKULU, AVRUPA AKTİF VATANDAŞLIK PROJESİ'NE KATILAN İLK TÜRK OKULU OLDU

AVRUPA'DA BİR TÜRK OKULU     -YEŞİLOVA'DAKİ KARACAOĞLAN MAHALLESİ İLKÖĞRETİM OKULU,     AVRUPA AKTİF VATANDAŞLIK PROJESİ'NE KATILAN İLK TÜRK     OKULU OLDU

Efsun Yılmaz - İzmir'deki Karacaoğlan Mahallesi İlköğretim Okulu, Europe Active Citizenship (Avrupa Aktif Vatandaşlık) Projesi'ne katılan ilk Türk okulu oldu.

Efsun Yılmaz - İzmir'deki Karacaoğlan Mahallesi İlköğretim Okulu, Europe Active Citizenship (Avrupa Aktif Vatandaşlık) Projesi'ne katılan ilk Türk okulu oldu.

Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Onur Aksel Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-19 Şubat günleri arasında İtalya'nın Milano kentinde yapılan proje toplantısı için davet aldıklarını belirtti.

Projenin önce çocukları vatandaşlık konusunda eğitmeyi, çocuklar aracılığıyla toplumu vatandaşlık konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediğini anlatan Aygül, "Okulumuz, 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete giren ve kenar semtte bulunan bir okul olduğu için projeye davet aldık. Ayrıca Milano'da yapılan toplantıda ilk defa bir Türk okulunu projeye dahil etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler"şeklinde konuştu.

Vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu oluşturmak için çeşitli çalışmalar başlattıklarını da söyleyen Onur Aksel Aygül, çalışmalar çerçevesinde huzurevi ziyaretleri yaptıklarını, trafik eğitimi ve halka açık alanlarda kurulacak stantlarda bilgilendirme yapacaklarını dile getirdi.

-ÇOCUKLAR HALKA ANLATACAK-

Avrupa Aktif Vatandaşlık Projesi Karacaoğlan Mahallesi İlköğretim Okulu Sorumlusu Öğretmen Reyhan Budakçı ise "bilinçli vatandaş olmak için nasıl davranabilirim?" sorusuna yanıt aradıklarını ifade etti.

Çocukları vatandaşlık konusunda eğitirken huzurevi ziyareti düzenlediklerini anlatan Budakçı, huzurevi ziyaretinin yaşlılara saygı kavramını öğrettiğini söyledi.

Oluşturacakları parkurda basit trafik kuralları konusunda eğitim vereceklerini belirten Budakçı, "Basit bir örnek vermek gerekirse yaya geçidinde nasıl davranılması gerektiğini öğreteceğiz. Avrupa ülkelerinde genelde yayaya üstünlük söz konusu, burada yaya geçidine geldiğinizde arabaların yayaya saygı göstermediğini görüyorsunuz. Bu yanlışları önce çocuklara eğitim vererek gidermeye çalışacağız" dedi.

Çevreye saygı kavramının da vatandaşlık bilinci çerçevesinde dikkat edilmesi gereken bir başka konu olduğuna işaret eden Reyhan Budakçı, Bornova'nın çeşitli yerlerinde kurulacak stantlarda da vatandaşlık konusunda halkı bilgilendireceklerini belirtti.

-YARIŞMAYA KATILACAKLAR-

Avrupa Vatandaşlık Projesi'ne Fransa, Almanya, İspanya, İtalya gibi ülkelerdeki okullardan katılım olduğunu dile getiren Reyhan Budakçı, projeye katılan öğrencilerle birlikte 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliklerine diğer ülkelerdeki okulların temsilcileriyle katılacaklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmaları anlatacaklarını ve diğer okullarla proje çalışmaları konusunda yarışacaklarını da kaydeden Budakçı, birinci projeye verilen ödülü almak istediklerini belirtti.

Projeye katılan ilk Türk okul ve ekip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Budakçı, "Her şeyden önce aday ülke olarak böyle bir projeye dahil olmak çok önemli. Öğrencilerimiz Avrupa'daki öğrencilerle yarışacak. Biz duyarlı bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu proje de hedefimiz için önemli bir adım olacak" dedi.