Bahçesine göktaşı düştü !

Bahçesine göktaşı düştü !

Balıkesir’de bir köy muhtarının bahçesine göktaşı düştü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri göktaşına el koydu…

Muhtarın bahçesine göktaşı düştü

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çıkrıkçı Köyü Muhtarı İsmail İltir'in evinin bahçesine düşen göktaşlarına jandarma el koydu.

Bu arada uzmanlar göktaşı yağmurunun devam ettiğini bildiriyor. Bu gece yine yüz binlerce ton taş parçacığı yeryüzüne düşecek.

Önceki akşam saat 23.30 sıralarında çay içen İltir ailesinin evinin bahçesine gökyüzünden ışık saçarak bir cisim düştü. Hane halkı sabah uyanıp bahçeye çıktıklarında 4 parça halinde duran kaya parçasını gördü. Kaya parçalarının yaklaşık olarak 300 ila 350 gram ağırlığında olduğunu belirten evin büyük oğlu Ali Rıza İltir, "Akşam ailece bahçede çay içerken gökyüzünde bir ışık kümesi gördük. Birkaç yıldızın hızla kaydığını fark ettik. Gökyüzünde ayrıca aşağıya doğru ışık saçarak 5-6 saniye içerisinde kayan bir cisim daha gördük. Sabah bahçeye düşen şeyleri aramaya başladığımızda yerde 3-4 parçaya ayrılmış kaya parçalarıyla karşılaştık." diye konuştu. Köy muhtarı olayı Edremit Kaymakamı Ekrem Büyüata'ya bildirdi. Daha sonra köy muhtarının evine gelen jandarma ekipleri, kaya parçalarını incelemek üzere bir torba içerisine koyarak götürdü.