Bakan Yalçın Akdoğan: ‘Çözüm süreci bitmedi’

Bakan Yalçın Akdoğan: ‘Çözüm süreci bitmedi’

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bitmiştir" dediği çözüm süreci için "henüz bitmedi" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Verda Özer, 30 Ağustos resepsiyonu izlenimlerini aktarırken Başbakan Yardımcı Akdoğan ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

7 Haziran Genel Seçimleri’nden önce “HDP’nin barajı geçmesi halinde AK Parti iktidarı güç kaybederse, çözüm süreci falan kalmaz” diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda çözüm sürecine ilişkin olarak, “Süreci ciddiye alıyoruz. Süreç bitmedi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise terör olaylarının yeniden patlak vermesinin ardından yaptığı açıklamada "çözüm süreci bitti" demişti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Çin, Endoneyza ve Pakistan turu öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunmuş ve çözüm süreci için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çözüm sürecinin başlangıcına bakalım, geldiğimiz noktaya bakalım. Demokratik açılım olarak başladık bu hükümetimizin samimi niyetiydi. Mesafe aldıkça milli birlik kardeşlik projesi olarak zenginleştirdik. Akil insanlar çalışmalarını başlattık. Anadolunun dört bir yanında temsileri göndererek Anadolu’nun nabzını aldık. O arada çözüm sürecini anlatıyorduk. Ve son seçimlere yerel 30 mart seçimlerine bütün bunlara giderken bir şeyi gördük. Çözüm sürecinin istismarını gördük. Çözüm süreci Mart’ta başbakan olarak partimin başındaydım. Maalesef karşılığını bulmadı. Ve daha sonra yapılan genel seçimlere geldiğimizde bu işin ciddi manada hasar gördüğünü gördük. Bu hasarla birlikte ortada bir gerçek var. bu ülkede milli birliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek, öyle zannediyorum ki mümkün değil. olması gereken nedir? Milli birliktir, kardeşliktir. Bu kardeşlik zaten, çözüm süreci denilen başlığın çok çok önünde olan içeriği zengin bir başlıktır. Bununla bu ülkede 78 milyon vatan evladı, bugüne kadar verilmiş haklar neyse bu hakları aynen kullanacaktır. Geri adım söz konusu değildir."