Bakandan acımasız teklif: Vursunlar

Bakandan acımasız teklif: Vursunlar

Bir protesto gösterisi sırasında tartaklanan Filistinli çocuğun görüntüleri büyük yankı uyandırdı.

Batı Şeria'daki bir protesto gösterisi sırasında İsrailli bir askerin, kolu alçıdaki bir Filistinli çocuğu tartaklayarak gözaltına almaya çalıştığı görüntülerin yankısı sürüyor.

İŞTE ZULMÜN KARE KARE GÖRÜNTÜLERİ...

Hürriyet'in haberine göre Batı Şeria'da Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih bölgesinde, Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasının protesto edildiği gösteriler sırasında çekilen görüntüler, İsrail askerlerinin küçük çocuklara dahi uyguladığı sert müdahaleyi bir kez daha gözler önüne sermişti.

12 yaşındaki Muhammed Temimi, ailesinin yardıma koşması ve askere müdahale etmesiyle serbest kalmıştı.

31089340.jpg

ŞOK TEKLİF: VURMA İZNİ VERİLMELİ

Ancak bu görüntüler İsrail'de de tartışmaları beraberinde getirdi. İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, ordunun politikalarında değişikliğe gidilmesini önerdi ve askerlere kendilerine saldıran Filistinlileri vurma izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu açıklamaları tepki çeken Regev şöyle dedi:

"İsrail askerine yapılan saldırının görüntülerini izleyince şaşkına döndüm. Askerlerimiz elleri kolları arkadan bağlı halde göreve gönderilemez. Bu bir rezalet! İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar vermeye çalışan kim varsa bilmelidir ki, vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Saldırıya uğrayan bir askerin anında karşılık verebileceği bir yasa çıkarılmalıdır. Savunma Bakanı'na bu aşağılanmaya bir son vermesi ve ateş açma konusundaki usülleri derhal değiştirmesi çağrısında bulunuyorum."

FİLİSTİNLİ O ÇOCUK KONUŞTU

Muhammed Temimi'nin 2012'de "İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed, 12 yaşındaki kardeşini kurtarmak için İsrailli askerin elini ısırdı.