Bonzai krizine giren gençlerin dramı

Bonzai krizine giren gençlerin dramı

İstanbul'da bir ve Bursa'da 2 genç bonzai kullandıktan sonra fenalaştı.

Bursa’da boş arazide bonzai içtikleri öne sürülen 2 gençten birisi komaya girdi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam merkez Osmangazi ilçesi Haşimişcan Caddesi Ördekli Kültür Merkezi yanındaki boş arazide uyuşturucu alan 2 genç fenalaştı. Baygın haldeki gençleri fark eden özel güvenlik görevlileri polisi arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen ekipler, kendinden geçen iki genci bir süre ayıltmaya çalıştı. Bir ara çevredekilerin "Ne içtiniz böyle, alkol mü aldınız? Hani şişeler nerede?” şeklindeki sorusuna yarı baygın haldeki genç, “Alkolsüzdü abi” diye cevap verdi. Diğer bağımlı ise, şişeleri dereye attıklarını söyledi. Bölgeye en yakın derenin 2 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten ekipler, 112 ambulansından yardım istedi. Olay yerine gelen 112 görevlileri, gençlerin bonzai kullandığını açıkladı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OKUL ÖNÜNDE BONZAİ KRİZİNE GİRDİ

Benzer bir olay  İstanbul'da yaşandı. İstanbul Kağıthane’de bir ilkokul önünde bonzai içtiği öne sürülen genç yarı baygın halde bulundu. Genci, kendine getirmeye çalışan vatandaşlar sürekli aynı manzarayla karşılaştıklarını belirterek tepki gösterdi. Olay geçtiğimiz Cuma günü, Kağıthane Ortabayır Mahallesi Sönmez Sokak’ta bulunan Nef İlkokulu önünde meydana geldi. İddiaya göre, mahalle sakinleri okulun önünde yarı baygın yatan bir genç gördü. Vatandaşlar durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis, uyuşturucu krizine girdiği anlaşılan Emre E.’yi (20) yarı baygın şekilde buldu. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar baygın yatan genci ayağa kaldırıp kendine getirmeye çalıştı. Ayağa kaldırılan genç, polisin ikazı ile tekrar yere yatırılarak ambulansın gelmesi beklendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından genci, hastaneye kaldırdı.

Mahalle sakinleri ise duruma tepki gösterdi. Bu tür olayların sürekli yaşandığını ve korktuklarını belirten bir veli, “24 saat oluyor. Her dakika oluyor. Her köşede oluyor artık bıktık çocuklarımızı sokağa bırakamıyoruz. 24 saat korkuyla yaşıyoruz benim çocuğum sabah 07.00’da okula gidiyor ve neyle karşılaşacağını bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Polisin sıkı önlem alması gerektiğini belirten Hasan Aygün, “Okulun etrafında olduğu için özellikle polise bunu birkaç kez ihbar ettik memurlar geliyor ama köklü bir çözüm gerekiyor. 12 -13 yaşındaki çocuklar kullanıyor yazık günah. Polisten daha sıkı tedbir almasını rica ediyoruz. Bu köşe tamamen uyuşturucu köşesi” diyerek tepki gösterdi.