Bu araç insan dışkısıyla çalışıyor

Bu araç insan dışkısıyla çalışıyor
Güncelleme:

İngiltere'de yolcu taşımak için göreve başlayan otobüs insan dışkısıyla çalışıyor.

İngiltere’de insan dışkısıyla çalışan bir otobüs herkesi şaşıttı. Bio-Bus’ün benzin yada otogaz yerine kanalizasyon ve yemek artıklarından oluşturulan biyometan gazıyla doluyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, bir depoyu doldurmak için beş kişinin yıllık kanalizasyon atığının tamamı gerekiyor. Doldurulan depo ile 300 kilometre gidilebiliyor. Somerset ve Bristol arasında seferler yapmaya başlayan otobüs 40 yolcuya kadar alabiliyor.

TÜRKİYE'NİN DE BOTOBÜS'Ü VAR

Hatırlanacağı gibi Türkiye'de de ilk olarak Ekim ayında İstanbul'da BOTOBÜS sefere başlamıştı. Üst kısmına yerleştirilen bitkiler sayesinde karbon emisyonunu azaltan "BOTOBÜS" için İETT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, daha fazla yeşil alan fikriyle tasarlanan "BOTOBÜS", özellikle yaz aylarında otobüsün iç sıcaklığı noktasında tasarruf sağlayacak. 

İstanbul'un çeşitli hatlarında yolcu taşıyacak olan "BOTOBÜS", "87 Edirnekapı-Taksim" hattında hizmet veriyor.

"BOTOBÜS", üst kısmına yerleştirilen bitkilerle fotosentez yaparak karbon emisyonunu azaltırken, çatısı güneş ışınlarına direkt maruz kalmadığı için enerjiden tasarruf sağlayıp ve klima performansını artırıyor. Boşa akan klima suyuyla da yaz-kış canlı kalabilen bitkilerden oluşturulan ekolojik çatıdaki bitkiler sulanıyor.