Çamlıca Camii havadan görüntülendi

Çamlıca Camii havadan görüntülendi
Güncelleme:

Çamlıca Camii'nde sona gelindi. İşte havadan görüntüleri...

Çamlıca Camii'nde sona gelindi | Haber3 Video | Sitene Ekle

İNCE İŞÇİLİKLER İÇİN EKİPLER OLUŞTURULDU

Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük camii kompleksi olacak şekilde planlanan camiinin kaba inşaatının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte ince işçilikler için ekipler oluşturulduğu belirtildi. Camiiyi süsleyecek hat yazıları, cami süslemeleri ve mermer işçilikleri için ayrı ayrı oluşturulan ekiplerle Türkiye’nin çeşitli illerinde 10 ayrı atölyede çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Hazırlanan eserlerin kaba inşaatın tamamlanmasının ardından şantiye alanına getirilerek bu ekipler tarafından hızla yerlerine takılacağı belirtildi.

ÇAMLICA CAMİİ'NDEN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden caminin havadan yapılan çekimlerinde de çalışmaların hızla sürdüğü görüldü. Kompleksin artık ortaya çıkmaya başladığı görülürken caminin 6 minaresi göğe doğru yükseliyor.

Türkiye’nin en büyük cami kompleksi olacak proje, 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. Caminin 1 ve 2 numaralı minareleri iki şerefeli ve 90 metre yüksekliğinde olurken diğer 4 minare 3 şerefeli ve 107 metre yüksekliğe ulaşacak. Komplekste 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metre kare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Kompleksin içinde ayrıca sanat atölyeleri ve kütüphaneler konferans salonları ile 3 bin 500 araç kapasiteli kapalı otopark alanı bulunacak.

Cami, 2016 yılının kadir gecesinde ibadete açılacak. İnşaatın 24 saat aralıksız devam ettiğini söyleyen İstanbul Camii ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Camiiyi söz verdiğimiz tarihe yetiştirip hizmete açacağız” dedi.