Çanakkale'de Garnizon Komutanı protokole girdi ve anıta çelenk koydu

Çanakkale'de Garnizon Komutanı protokole girdi ve anıta çelenk koydu

Yönetmelik değiştirilerek garnizon komutanları protokolden çıkarıldı ancak Çanakkale'deki kutlamalarda Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem törenlere protokolde yerini aldı.

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çanakkale Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem de protokolde yer aldı ve anıta çelenk koydu.

Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Saat 13.00'te başlayan törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.kom.jpg

Dün ulusal ve resmi bayramlarla tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliği değiştirildi. Resmi Gazete'de yer alan değişiklikle, beş maddede yer alan "Garnizon Komutanı" ifadelerinin tamamı yönetmelikten çıkarıldı. Bu durumda kutlamalarda garnizon komutanlarının şeref tribününde yer alamayacağı belirtildi.

Çanakkale'deki bugünkü törende, protokolden çıkarılmasına rağmen Çanakkale Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem de yer aldı. Valilik adına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından Tuğamiral Ertem'in anıta çelenk bırakması dikkati çekti.

Bugünkü törende Çanakkale Valiliği adına Atatürk anıtına bırakılan çelengi jandarma ve polis eşliğinde Vali Orhan Tavlı anıta sundu. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan da anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

DHA