Çankırı Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Çankırı Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Çankırı Aile Sağlığı Merkezi, yapılan düzenlemenin ardından yeni yüzü ile hizmet vermeye başladı.Merkezin açılışı nedeniyle yapılan törene Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş, İl Genel...

Çankırı Aile Sağlığı Merkezi, yapılan düzenlemenin ardından yeni yüzü ile hizmet vermeye başladı.

Merkezin açılışı nedeniyle yapılan törene Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, sağlık merkezi çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Yetkin açılışta yaptığı konuşmada, 15 Ekim 2008 tarihinde ilde Aile Hekimliği uygulanmasına başlandığını, il merkezinde 7, il genelinde 19 Aile Sağlığı Merkezi bulunduğunu, 49 aile hekiminin hizmet verdiğini ifade ederek şunları söyledi: “İl merkezimizde mevcut bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nden biri olan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezimiz hasta kabulü ve yoğunluğu bakımından en önde gelen aile sağlığı merkezimizdir. 2013 yılında Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezine 91 bin 957 hasta kabul edilmiştir. 2014 yılı ilk 9 aylık dönem içerisinde ise 62 bin 285 hasta kabul edilerek halkımıza ayaktan tedavi hizmeti sunulmuş ve sunulmaya da devam edilmektedir. İl merkezimizde bulunan Aile Hekimlerimize 84 bin 826 vatandaşımız kayıtlı olup, bunun 26 bin 983 kişisi Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezimizden hizmet almaktadır. Hasta yoğunluğu da göz önünde bulundurulduğunda il merkezinde halkımıza daha kaliteli hizmet sunmak ve sağlıkta atılım hizmetleri gerçekleştirilmek üzere planlaması yapılan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezimizin yenilenme çalışmaları 90 bin 445 TL bakım onarım ve 52 bin 139 tefrişat olmak üzere toplam 142 bin 584 TL harcama ile genel bütçeden karşılanarak tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur. Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezimiz 7 aile hekimi, 7 aile sağlığı çalışanı ve 2 temizlik elemanı ile hizmet vermektedir. Merkezimiz tarafından ayrıca gezici sağlık hizmeti de sunulmaktadır.”

Vali Vahdettin Özcan da yaptığı konuşmada, “Yapılan fazla bir masraf yok, kamu yatırımı yok ama nitelik olarak önemli bir yatırım. Çünkü burası birinci derece sağlık hizmetinin sunulduğu alan. Bizim devletimizin tapu gibi, nüfus gibi emniyet hizmetlerinin sunulduğu mekanlar gibi vatandaşa en yakın sağlık hizmetinin sunulduğu birimdir. Aile Sağlığı Merkezi binası, Çardaklı, Korgun ve Yapraklı’da yine Aile Sağlığı Merkezi ve 112 hizmeti verecek binaların ihaleler yaptık. Bir yıl içerisinde hizmete sunacağız. İl özel idaresinin kıt kaynakları ile sağlığa hizmet sunmaya devam ediyoruz. Bir ambulans alımı gerçekleştirdik.” dedi.

Açılıştan sonra Vali Özcan ve beraberindekiler merkezi gezdi. CİHAN