Çankırı'da "Gemi Kütüphane" Yapılacak

Çankırı'da "Gemi Kütüphane" Yapılacak

Çankırı Belediyesinin çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği tren ve uçak kütüphaneden sonra gemi kütüphanenin yapımına da bu yıl başlanması planlanıyor

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesince, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak daha önce yapılan tren ve uçak kütüphaneden sonra gemi kütüphane de yapılacak.

Çankırı Belediyesi, uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak ile hurdaya ayrılmış iki vagon ve bir lokomotifi çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kütüphaneye dönüştürdü. Tren kütüphanenin açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilirken, yapımı tamamlanan uçak kütüphanenin de önümüzdeki aylarda hizmete açılması planlanıyor. Projenin son ayağı gemi kütüphanenin yapımına da belediye tarafından bu yıl başlanacak.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediyenin önemli projelere imza attığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu Üniversitesini ziyaret ederek Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü öğretim üyeleri ile görüşmeler yaptığını anlatan Dinç, "Daha önce buradaki hocalarımızla arkadaşlarımız görüşüyordu. Geçtiğimiz günlerde biz de giderek görüştük ve bir sonuca bağladık." dedi.

Gemi kütüphanenin yapımında akademisyenlerin kendilerine destek vereceğini bildiren Dinç, Çankırı'da imal edilecek geminin Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda oluşturacakları göle koyacaklarını aktardı.

Gemi kütüphanenin özellikleri hakkında bilgi veren Dinç, "Geminin iç kısmını yaklaşık 120 metrekarelik kütüphane yapacağız. Üst tarafı kafe olacak. Aileler çocuklarını getirdiğinde oturup bekleyebilecekler. Bir de basın toplantıları için alan yapacağız. Geminin boyu 27, eni 9 metre, toplam alan ise 243 metrekare olacak." diye konuştu.

Dinç, gemi kütüphanenin yapımına bu yıl başlamayı planladıklarını kaydetti.