CHP'den gündemi sarsacak iki şok iddia

CHP'den gündemi sarsacak iki şok iddia

CHP Türkiye'den 53 ailenin çocuklarıyla birlikte IŞİD'e katıldığını iddia etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Türkiye'den 53 ailenin IŞİD'e katıldığını açıkladı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye’den 53 ailenin 3 gün önce IŞİD’e katıldığını açıkladı. Katılan kişilerin sayılarını teyit ettiklerini belirten Kart, IŞİD tehlikesine dikkat çekti. Kart, ailelerin küçük çocuklarını da yanlarında götürdüğünü dile getirdi.

Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılımların korkunç boyuta ulaştığını söyleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart,  11-12 Eylül’de 53 ailenin IŞİD’e katıldığını tespit ettiklerini iddia etti. Kendisine ulaşan bilgiler doğrultusunda bu açıklamayı yaptığını vurgulayan Kart, sadece Konya’dan 15 ile 16 kişinin gittiğini dile getirdi.

Kart, “Aileler bir buçuk veya 3 yaşlarındaki çocuklarıyla cihat adı altında IŞİD’e katılıyor. İleride örgüt bu çocukları canlı kalkan olarak kullanacaktır. Bunları öngörerek Türkiye’nin sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Örgüte katılanların Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da buluşarak sınırdan Suriye’ye geçtiğini ifade eden Kart, IŞİD’in insanları ‘Cihat yapıyoruz’ diyerek kandırdığını belirtti.  Kişilerin toplandığı merkezlere müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizen Kart, “Buna rağmen müdahale etmekte ciddi sorun var. Bunu olabildiğince abartmadan uyarı anlamında dile getirmek istedik. Böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Kart, 3 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında da 2012'den bu yana IŞİD saflarında çatışmalara katılan 90 Türk'ün hayatını kaybettiğini açıklamıştı.