Cinayet Sanıklarına Ağır Tahrik Ve İyi Hal İndirimi

Cinayet Sanıklarına Ağır Tahrik Ve İyi Hal İndirimi

- TRAKYA Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi karşısındaki kafeler sokağında çıkan kavgada 27 yaşındaki Sercan Mano’yu bıçakla öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanık Gürkan Amaş, mahkeme tarafından ağır...

- TRAKYA Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi karşısındaki kafeler sokağında çıkan kavgada 27 yaşındaki Sercan Mano’yu bıçakla öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanık Gürkan Amaş, mahkeme tarafından ağır tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme diğer tutuklu sanık Tuncay Amaş hakkında da kavga sırasında tabanca kullanarak yaralamaya teşebbüsten 8 yıl 11 ay hapis cezasına hükmetti.

Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Tuncay Amaş, Gürkay Amaş, ölen Sercan Mano’nun yakınları ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan işyeri ortaklarından Turgay Amaş, Onur Aydın ile çalışanlarından Onur Çelik ise duruşmaya katılmadı. Mahkemede son sözleri sorulan tutuklu sanıklardan Tuncay Amaş böyle bir olay olduğu için çok pişman olduğunu ve takdiri mahkemeye bıraktığını söyledi.

Tutuklu katil zanlısı Gürkay Amaş ise “Böyle bir olay olduğu için üzgünüm. Öldürmeye yönelik bir amacım yoktu. Kendimi koruma amaçlı elimdeki çakı bıçağını salladım, tahliyemi isterim” diye konuştu. Duruşmaya verilen kısa aranın ardından mehkeme heyeti kararını açıkladı.

MÜEBBETTEN 12 YILA İNDİ

Mahkeme heyeti sanıklardan Gürkay Amaş’a, çıkan kavgada Sercan Mano’yu bıçakla öldürdüğü iddiasıyla önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet daha sonra sanık hakkında ağır tahrik ve iyi hal indiriminden yararlandırarak cezayı 12 yıl 6 ay hapse indirdi.

Heyet sanıklardan Tuncay Amaş'a olay sırasında tabanca ile ateş ederek Sercan Mano'yu öldürmeye teşebbüs suçundan önce ömür boyu hapis cezasına hükmetti. Heyet ardından da olayın teşebbüste kalması, ağır tahrik ve iyi hal indirimi yaparak cezayı 6 yıl 3 aya indirildi. Sanık ayrıca kavgada Ulaş Savaşçı’ya silah kabzesiyle yüzüne vurarak yaralama suçundan 1 yıl 10 ay, ruhsatsız silah kullanmaktan da 10 ay hapis cezası daha verdi. Sanık Tuncay Amaş hakkında üç ayrı suçtan toplam 8 yıl 11 ay hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme tarafından tutuksuz sanıklardan Turgay Amaş da kavga sırasında Ulaş Savaşçı'yı yumruklayarak, ölen Sercan Mano’yu kafa atarak yaraladığı gerekçesiyle toplam 7 ay 14 gün hapis cezası, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan ayrıca 10 ay hapis ve 750 lira adli para cezası verdi.

Üniversite kampüsünün karşısındaki sokakta cinayetin işlendiği barda garson olarak çalışan ve olay gecesi güvenlik kamerası kayıtlarını saklamakla suçlanan tutuksuz sanık Onur Çelik delil yetersizliğinden beraat etti. Barın ortaklarından sanık Onur Aydın da ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezası ile 750 lira adli para cezasına çarptırıldı.

OLAY NEYDİ?

1'inci Murat Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesi'nde alkollü bir içecek firması tarafından 'Bu sokakta hayat var' adıyla düzenlenen sokakta bulunan barda 3 Şubat gecesi Sercan Mano ve arkadaşı 30 yaşındaki Ulaş Savaşçı ile çalışanlar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavga çıktı. Olayda göğsünden bıçaklanarak ağır yaralanan Mano kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti. Polis ekipleri olayın ardından işletme sahibi Onur Aydın, ortağı Turgay Amaş, kardeşi Gürkay Amaş ve garson Onur Çelik’i 2 bıçak ve 2 ruhsatsız tabancayla birlikte gözaltına aldı. Öldürülen Sercan Mano’nun Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ön otopsisinde, kalbinin altına aldığı bıçak darbesi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

FOTOĞRAFLI