Çorum’da 357. Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Çorum’da 357. Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Çorum'da temel askerlik eğitimini tamamlayan 357. kısa dönem askerler yemin etti.

- Çorum'da temel askerlik eğitimini tamamlayan 357. kısa dönem askerler yemin etti.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen yemin törenine Vali Ahmet Kara, Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve asker aileleri katıldı.

Törende yemin eden kısa dönem arkerlere yönelik bir konuşma yapan Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, “Genç silah arkadaşlarım bugün şanlı bayrağımızın gölgesinde aileleriniz ve yakınlarınız huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzere and içtiniz. İçtiğiniz bu an vatan ve millet sevgisi vazife namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlaka itaat ifadesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun belgesidir. Taşıdığınız üniformanın, yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunun ve yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin aynası olduğunuzu unutmayınız. Kahraman Mehmetçikler; görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edeceğinizden, yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.”dedi.

Kısa tören askerlerin and içtiği sırada duygu dolu anların yaşandığı gözlendi. Yemin töreni sırasında törene katılan aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Program ödül töreni ve kokteylin ardından sona erdi.