Dericilerin korkulu rüyası !

Dericilerin korkulu rüyası !

Deri ticaretinin merkezi Zeytinburnu'nunda bir hırsız dericilerin korkulu rüyası oldu.

Deri ticaretinin merkezi Zeytinburnu'nunda son bir ay içinde aynı sokakta bulunan 10 ayrı mağaza soyuldu.

 Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesi'nde son günlerde artan işyeri hırsızlıkları esnafı isyan ettirdi. Hırsızlık yapılan 10 işyerinin İsa Yusuf Alptekin Sokak üzerindeki birbirine komşu deri dükkanları olması dikkat çekti.

"ÇALDIĞI MALLARI ARACINA SIĞDIRAMADI"

İki işyerinin güvenlik kamerası, hırsızlığı saniye saniye kaydetti. Hırsızlığı yapan aynı kişiydi.

Güvenlik kamera görüntülerine yansıyan hırsızlık anlarında beyaz bir kapalı kasa kamyonetle iş yerleri önüne gelen hırsızın rahatlığı dikkati çekiyor. Sokaktan geçen araç ve yayalara aldırmayan hırsız önce demir kesme makasıyla kepenkleri kırıyor, sonra ise mağazalardaki malları sanki kendi dükkanından eşya çıkarır gibi rahat hareketlerle aracına taşıyor. Güvenlik kameraları tarafından tespit edilen hırsızlık olayında bu kişi soyduğu mağazalardan çıkardığı malları aracına sığdırmakta zorlanıyor. Aracın kapısının kapanmaması üzerine hırsız, çıkardığı birkaç koliyi yine rahat tavırlarla aracın ön kısmına yerleştiriyor. Caddeden geçen araç ve yayalara aldırmayan hırsız daha sonra ise aracıyla hızla caddeden ayrılıyor.

ESNAF İSYAN EDİYOR

Hırsızlık olaylarından dertli olduklarını dile getiren esnaf, hırsızın yakalanamamasından şikayetçi. Esnaf, 10 işyerini de güvenlik kamerasına yansıyan hırsızın soyduğunu öne sürdü. Şükrü Yıldız isimli esnaf, "Eşgalden insanlara çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Güvenlik kamerasında yüzü net şekilde görünen kişiye nasıl ulaşılamıyor? Bu insan, bu kadar rahat nasıl dolaşabiliyor? 50-60 bin dolarlık hırsızlık sadece bu dükkanda oldu. Bu sokakta 4 dükkan soyuldu. Olaylar basına ve emniyete yansıdıktan sonra soygunlar yine devam etti. Ayıp artık. Biz kendi kendimizin polisi değiliz ki. Ben rambo değilim ki elime silah alıp dolaşayım. Bu işin bir an önce çözülmesini yetkililerden istiyoruz" dedi. Polis, güvenlik kamerasına yansıyan kişiyi arıyor.