Diyarbakır 3G'de liste başı oldu !

Diyarbakır 3G'de liste başı oldu !
Güncelleme:

3G ile birlikte başlayan görüntülü konuşma devrinde Diyarbakır tüm illere fark attı.

D.Bakır ve Elazığ görüntülede birinci1 ayda Turkcell üzerinden görüntülü konuşmanın yoğunlaştığı il Diyarbakır ve Elazığ oldu.Ciliv, “3G’ye geçmek için 3 milyon müşteriden talep aldık” dedi...

Diyarbakır 3G'de liste başı oldu ! - Resim : 1Türkiye’de, cep telefonundan görüntülü konuşma ve hızlı internet imkânları sunan 3’üncü neslin (3G) hayata geçtiği 1 ay oldu. Bu sürede ortaya çıkan ilk veriler oldukça dikkat çekici. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in verdiği bilgiye göre, 3G kullanımı beklendiği gibi ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de yoğunlaştı. Ancak ‘cep’ten görüntülü konuşmayı tercih edenlerin yoğunlaştığı il, sektör liderini bile şaşırttı. İlk bir ayda Turkcell üzerinden görüntülü konuşmanın yoğunlaştığı iller Diyarbakır ve Elazığ oldu. Bu illeri İstanbul, Malatya, Trabzon, Erzurum, Ankara izledi.

YÜZDE 60 3G’DE

Ağustos ayında toplam 5 milyon dakika görüntülü görüşme yapıldı. Süreyya Ciliv, “İnterneti insanların ayağına getiren 3G üzerinden sanal âleme en çok bağlantı, İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla’dan yapıldı” dedi. Bir aylık dönemde 3G’ye geçmek için 3 milyon müşteriden talep aldıklarını belirten Ciliv, 81 ilde, Türkiye nüfusunun yüzde 60’ını 3G kapsamına aldıklarını, söz konusu hizmeti sağlamada ilk günden itibaren lider olduklarını kaydetti.

EN GENİŞ ROAMİNG BİZDE

Ciliv, bu çerçevede 104 ülkede 185 operatör ile en geniş roaming kapsamasına sahip olduklarını ifade etti. P3 Solutions şirketinin yaptığı testler ile 3G’de rakiplerine göre 2 kat daha hızlı olduklarının tescillendiğini aktaran Ciliv, “Kurduğumuz altyapı dünyada ikinci değil. Sunduğumuz HSPA+ hizmetini veren sadece 9 ülke var” diye konuştu.

Bugün