Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit, 7 yaralı

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit, 7 yaralı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde patlama meydana geldi.1 polis şehit oldu, 1 polis ve 6 vatandaş yaralandı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi girişinde bugün polis zırhlı aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 2'si polis, 8 kişi yaralandı. Yaralı polis memurlarından biri hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Dicle İlçe Kaymakamlığı binası yakınlarında bugün saat 10.10 sıralarında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Edinilen ilk bilgilere göre, zırhlı aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlamada, 2 polis ile çevrede bulunan 6 vatandaş yaralandı. Ağır yaralanan polislerden biri hastanede yapılan tüm müadahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Patlamanın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Patlamanın yaşandığı bölge giriş ve çıkışlara kapatılırken, bölgede operasyon başlatıldı. Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

VALİLİK: 2'Sİ POLİS 8 YARALI VAR

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi'nde meydana gelen patlamada 1'i ağır 2 polis ile 6'sı vatandaş toplam 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Dicle İlçesi, Ergani Caddesi, hastane civarında bir patlama meydana gelmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre 1'i ağır olmak üzere 2 polis memurumuz ve 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."
 

DHA